Tornar

Foto del PRBB

La ciència, per dins

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona celebra la seva cita anual amb la ciutadania amb nombroses activitats en línia i un debat presencial.

A primera línia de costa, davant la platja del Somorrostro, s’erigeix un emblemàtic edifici tant per l’arquitectura del seu edifici, de grans dimensions, de forma circular i recobert de fusta, com per la feina que s’hi desenvolupa. És el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, el PRBB, un espai que aglutina sis centres capdavanters i que un cop l’any obre les portes dels seus laboratoris per donar a conèixer a la ciutadania la seva activitat científica. Enguany, les propostes de l’OpenPRBB s’allarguen una setmana sencera, del 18 al 22 d’octubre, i seran en format virtual de dilluns a divendres, i presencial el dissabte.

L’objectiu d’aquestes jornades, en paraules del mateix PRBB, és el de donar a conèixer el parc i els seus centres de recerca a tots els públics, promoure noves vocacions científiques i transmetre la importància del pensament crític. Per assolir-lo, el programa preveu l’emissió des de YouTube de vídeos curts sobre la recerca biomèdica, el treball en un laboratori d’aquest àmbit i els projectes per comprendre millor com funciona el nostre cos i trobar noves vies de combatre certes malalties. Així mateix, des del seu perfil d’Instagram podreu seguir les entrevistes en directe de tres investigadores i investigadors amb tres instagramers que s’han especialitzat en ciència.

Un dels plats forts de l’OpenPRBB són les visites guiades als seus laboratoris per conèixer de primera mà la recerca que s’hi duu a terme. Igual que en l’edició anterior, les restriccions d’enguany per prevenir la covid-19 han impedit les visites presencials, però s’ha organitzat de totes maneres una visita online a un laboratori, on podreu conèixer en directe a través de YouTube com treballa un grup de recerca i plantejar als científics i científiques les vostres preguntes i inquietuds.

Com a colofó, el dissabte 23 d’octubre tindrà lloc l’única activitat híbrida, és a dir, presencial i que alhora es podrà seguir des de YouTube. És la taula rodona Com afecta la perspectiva de gènere en la recerca biomèdica?, on es parlarà no només de la bretxa de gènere en ciència sinó també del tractament de la diversitat en els treballs de recerca en biomedicina, els seus experiments i biaixos en els resultats. La sessió comptarà amb la participació de la neurobiòloga Mara Dierssen, la metgessa Núria Argudo i l’experta en comunicació científica Gema Revuelta, amb la moderació de la periodista Cristina Sáez.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 18 Octubre 2021
  • Comparteix