Tornar

Imatge promocional de la desena edició de Terrats en Cultura

Molt més que un festival d’altura

Terrats en Cultura ofereix quinze experiències úniques de poesia, dansa, teatre, cuplet, cabaret i música en escenaris sorpresa.

Terrats en Cultura és un projecte de l’European Creative Rooftop Network (ECRN), una xarxa que aixopluga una gran diversitat de projectes culturals, urbans i mediambientals que utilitzen els terrats de les ciutats europees com a centre d’acció i com a marc de convivència cívica i social.

Terrats en Cultura són, també, tota una experiència que comença en el moment en què algú compra l’entrada d’un espectacle sense saber el punt exacte on tindrà lloc fins a 48 hores abans del seu inici. D’aquesta manera, l’esdeveniment es converteix en un joc emocionant que involucra els artistes, els amfitrions i els espectadors, i tota l’activitat s’acaba encomanant d’un toc de d’aventura, suspens i clandestinitat.

L’actor i rapsode Pere Arquillué i el músic Toni Ubach obriran la 10a edició del festival el 17 de maig amb l’espectacle sobre la poesia de Gabriel Ferrater, Fil de memòria. L’endemà, la cantant Carlota Flâneur interpretarà el seu EP de debut, Brains. Els dies 20 i 21, la vedet postmoderna Glòria Ribera reviscolarà l’esperit de la Barcelona canalla, però al servei d’un ideal revolucionari, amb l’espectacle PARNÉ. El dia 21, el coreògraf Gaston Core i la ballarina Shreyashee Nag oferiran una representació escènica sobre les dones refugiades, titulada ABOVE, inspirada en la dansa kathak.

El 17 de juny, la companyia Las Lloronas oferiran l’espectacle familiar No hi havia una vegada per a infants a partir de 3 anys. El dia 18, l’actor David Menéndez es posarà el barret de BOYE, el seu alter ego musical.

El 21 de juliol es farà un maridatge de vins amb la música de TRONCO, un duet format pels germans Conxita i Fermí Herrero. El dia 23, el transformista Roberto G. Alonso recuperarà Cabaret 13, una vetllada de sensualitat, burlesque, transgressió, cant, provocació, petardeo i molts talons. I el dia 24, la jove Companyia laMare presentarà Swimming pool, una peça teatral basada en el text homònim de l’autor valencià Juli Disla.

Per acabar, tres cites més. El 17 de setembre, l’actor Llorenç González donarà forma a Lola y el general, una història d’amor que va tenir lloc fa més d’un segle a Colòmbia, i l’acompanyarà amb cançons llatinoamericanes i catalanes. El dia 18, el cantautor Albert Lax presentarà les cançons, aquest cop en català, que formaran part del seu tercer treball discogràfic. I el dia 25, poc abans del Piromusical de la Mercè, la compositora i cantant i guitarrista Amanda Álvaro farà el mateix amb les seves primeres cançons en castellà, compilades al seu EP Cero.

Les entrades per a cada espectacle oscil·len entre 12 i 15 euros i es poden adquirir de forma anticipada en cadascun dels enllaços d’aquesta notícia.

Data de publicació: Dilluns, 16 maig 2022
  • Comparteix