Tornar

Recopilació d'imatges d'aquesta exposició

Memòria en femení

Una instal·lació del Col·lectiu Fem Memòria en el Museu Nacional d'Art de Catalunya visibilitza la dona, mostrant-la en el seu àmbit privat.

Les vivències quotidianes de diverses dones han estat recopilades en una instal·lació del col·lectiu Fem Memòria, en què, a través de diverses imatges, s'intenta fer-les més visibles, compartint-les en diferents espais.

Els itineraris diaris, la nostra llar o el barri en el qual vivim deixen en nosaltres una petjada, un testimoniatge viu. També el quotidià. Aquest col·lectiu visibilitza la dona, les seves històries i el seu paper en la vida de la comunitat.

Aquest projecte de recerca i narració mostra dones de diferents edats i comunitats. Les eines que usa són la perspectiva de gènere, el diàleg i l'escolta activa. I les situacions d'emergència, com el confinament de 2020, ens acosten a l'altre. 

L'exposició mostra els arxius fotogràfics privats de les protagonistes, establint mitjançant codis QR un enllaç a les seves biografies. A més, s'inclou un curt documental en el qual se n'entrevista alguna. 

A més, Alicia Pascual Fernández ha realitzat una sèrie de retrats de les dones i recentment s'ha afegit un documental en el qual diverses de les protagonistes associen algunes obres del museu amb les seves pròpies experiències vitals.

Fem Memòria va començar en plena pandèmia i amb la complicitat de la Paquita, una dona gran que per ser d'alt risc necessitava algú que li passegés el gos. Les xerrades amb Sara Beltrame, la fundadora, van sorgir espontànies, i van generar curiositat i intercanvi d'històries. Les dues protagonistes van començar a teixir relacions amb més dones del barri i aquest va ser l'origen d'aquest col·lectiu.

La instal·lació està disponible al Museu Nacional d'Art de Catalunya i la seva visita està inclosa en el preu de l'entrada a l'edifici.

Data de publicació: Divendres, 12 Agost 2022
  • Comparteix