Tornar

'Bones notes!', una de les fotografies d'Esteve presents a la mostra

La vida quotidiana a la Barcelona de mitjans del segle XX

'Francesc Esteve, el valor de la mirada' és la mostra fotogràfica que fins al 16 de març es pot veure a l'IEFC.

El fotògraf Francesc Esteve va néixer a Sabadell l'any 1932. Sobre les seves instantànies, ell mateix en diu que són "fàcils, obertes, espontànies i senzilles, sense complicacions. Sempre he fet la 'meva fotografia' i mai he pretès que em dominés cap tipus de cànon". Aquests dies, moltes de les imatges que va captar als anys cinquanta i seixanta del segle passat, a Barcelona però també a altres municipis propers, especialment a la seva ciutat natal, es poden veure a la seu de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), situada al carrer del Comte Urgell, 187. L'exposició porta per nom Francesc Esteve, el valor de la mirada, i el visitant hi troba també l'adaptació en format audiovisual de la sèrie fotogràfica titulada Oda, del 2017, obra composta per fotografies fetes per Esteve des dels anys quaranta fins a l'actualitat.

Amb aquesta mostra, l'IEFC vol homenatjar i reivindicar la figura del sabadellenc. "Creiem que la creativitat i la potència que podem trobar i veure en les seves fotografies no poden passar desapercebudes ni quedar en l'oblit dels historiadors de la fotografia catalana ni del públic en general", apunta en la presentació de l'exposició Eduard Bertran, director de l'Institut. Les imatges que el visitant hi veurà són quotidianes, amb clares referències al neorealisme i amb la poètica i la ironia entrellaçant-se.

Fins al 16 de març teniu temps de fer aquest viatge al passat a través de l'objectiu de Francesc Esteve. Per a més informació, consulteu aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 30 Gener 2018
  • Comparteix