Tornar

Unes dones al voltant d'una taula en un moment de la representació

Humanitat i natura, a partir de textos de Víctor Català

La Tremenda Cia porta a Dau al Sec el muntatge musical Lo cant de les ànimes mudes, que combina cançons, poesia i teatre de text.

Natura i tradició rural catalana són les grans protagonistes del muntatge que podreu veure fins al 10 de març a la sala Dau al Sec, on Jordi Vila ha adaptat els textos de Caterina Albert (també coneguda amb el pseudònim que va haver de fer servir, Víctor Català) per tal de donar-los forma escènica i afegir-los música i alguna coreografia. Si us interessa aquesta autora imprescindible, veniu a veure l'obra abans del 10 de març.

Firma la posada en escena de Lo cant de les ànimes mudes La Tremenda, una companyia de caràcter eclèctic que vol fer un teatre total en el qual l’intèrpret, l’espai sonor i la música de creació es combinin per tal d'explicar la història.

Ho fan un cop més en aquesta obra amb música d'Ismael Dueñas que s'ambienta en una antiga comunitat rural catalana. Allà viuen dues famílies enfrontades de fa anys a causa de les terres que es disputen. Els veureu explicar-vos la seva vida diària i cantar cançons que s'alternaran amb textos de Víctor Català, entre els quals prosa i poesia.

La història d'aquestes dues famílies enemistades que us expliquen amb text i cançons, però, podria canviar si l'amor que comença a néixer entre l'hereu d'una casa i la pubilla de l'altra posés fi a les contínues discussions i baralles. Però la pressió és massa forta perquè cap dels dos badi boca i s'atreveixi a contradir la seva família.

L'amor que tots dos es professen, tot i això, es mantindrà malgrat la separació que imposa el servei militar d’ell o la definitiva impossibilitat de fer-lo públic que suposa el matrimoni d'ella. I així, quan arribin a la tardor de les seves vides, aquella flama continuarà viva...

Tot, en un muntatge que reivindica la connexió entre l'home i la natura, aquest element sempre present en les obres de la Caterina Albert que, aquí, va acompanyat d'un retrat musicat del món rural català d'altres temps.

Si voleu veure Lo cant de les ànimes mudes i comprovar que bé li senta la música a Víctor Català, consulteu el web de Dau al Sec on trobareu tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Divendres, 01 març 2024
  • Comparteix