Tornar

Cartell de l’exposicio “IMPERIVM. Histories romanes”.

L’Imperi romà des d’una perspectiva contemporània

L’exposició permanent IMPERIVM. Històries romanes és la producció museogràfica més ambiciosa que el Museu d'Arqueologia de Catalunya ha produït en els darrers anys. 

Voleu endinsar-vos de ple en la romanitat? Si us agradaria indagar sobre el llegat que ens ha deixat Roma, explorar com vivien els seus habitants i comprendre què va ser l’Imperi romà, no us perdeu la mostra que es va inaugurar el 16 de maig. L’exposició, comissariada pels conservadors del museu Mario Cervera i Arturo de la Oliva, presenta relats de vida, videomapatges, recursos 360 i més de dos-cents objectes arqueològics. Per visitar-la, només cal que us acosteu fins a la seu de Montjuïc del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC)

La mostra IMPERIVM. Històries romanes s’estructura en onze grans àmbits i ofereix un recorregut per descobrir i conèixer la civilització romana a través de les històries de diferents habitants de l’Imperi romà. Aquests personatges, amb els seus neguits i anhels, narraran l’experiència de com es vivia en un món complex i divers, però, alhora, global i integrador. 

El context d’aquestes històries es desenvolupa en diversos àmbits que aborden, de manera general, oberta i transversal, els temes essencials que conformaven la civilització i la cultura romanes. Aquests conceptes inclouen els principis i les manifestacions del poder, les creences, l’estructura social, l’oci, el treball, entre d’altres. Mitjançant la presentació i el diàleg amb els objectes i recursos de l’exposició, podreu reconèixer i copsar l’essència de Roma, així com la projecció del seu poder i la cultura, al llarg de gairebé set-cents anys per tota la Mediterrània i Europa.

Les peces exposades formen part de la col·lecció romana del MAC, provinents, principalment, de les ciutats romanes de Barcelona, Tarragona i Empúries, així com d’altres territoris on es va estendre el poder de Roma. Els recursos audiovisuals i interactius tindran un paper fonamental en la presentació, la qual es basarà en un sistema d’audioguia integrat i individualitzat.

Aprofiteu l’oportunitat d’endinsar-vos en l’Imperi romà per gaudir d’una experiència única, ben a prop de casa, a través de la mostra permanent IMPERIVM. Històries romanes, dirigida a un ample ventall de públics. L’horari per visitar-la és de dimarts a dissabte, de 9.30 h a 19 h, i els diumenges i festius, de 10 h a 14.30 h. El preu de l’entrada general és de 7 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del Museu d'Arqueologia de Catalunya

Data de publicació: Dimecres, 22 maig 2024
  • Comparteix