Tornar

Fotogorafia: Rémy Zaugg, "Proyección (matí/vespre)", 1990-2019.

Perspectives artístiques del paisatge

El CaixaForum Barcelona presenta l’exposició Horitzó i límit. Visions del paisatge, comissariada per Nimfa Bisbe i Arola Valls.

Com percebeu el territori? El paisatge és un invent de l’art que ha influït en la percepció dels éssers humans sobre la natura, com també en la capacitat d’emocionar-se davant els fenòmens naturals. A partir de l’1 de maig, podreu visitar una mostra que explora aquesta temàtica per mitjà d’obres d’artistes com Tacita Dean, Perejaume, Andreas Gursky, Joan Fontcuberta, entre d’altres. La selecció inclou peces de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació “La Caixa”, així com préstecs procedents d’artistes i col·leccions de diferents institucions.

El paisatge, com a gènere pictòric, va adquirir rellevància dins la cultura europea a partir del segle XVII i va assolir la màxima esplendor al segle XIX, des del romanticisme fins a l’impressionisme. Actualment, el paisatge natural ha recuperat protagonisme, tant per les possibilitats creatives que ofereix la tecnologia digital, com també per la creixent preocupació del deteriorament de la natura i l’amenaça mediambiental del canvi climàtic. Inicialment, el paisatge va permetre somniar amb la idea de paradís i va plasmar llocs desconeguts o remots, mentre que avui dia ressorgeix en l’art amb la hibridació d’imatges i la possibilitat de crear noves ficcions. 

La mostra està dividida en seccions temàtiques que aborden la ficció, la percepció i la vivència del paisatge, com també l’impacte humà en la natura. Tindreu l’oportunitat de fer un recorregut per un conjunt d’obres corresponents a diverses disciplines artístiques amb noms com Hamish Fulton, Oriol Vilanova, Hiroshi Sugimoto, Dionís Escorsa, Bleda & Rosa, Michael Najjar, Rémy Zaugg, Joan Hernández Pijuan, Miquel Barceló, Cristina Lucas, Daniel Steegmann Mangrané, Patricia Dauder, Julius von Bismarck, Thomas Demand i Xavier Ribas, entre d’altres.

Aprofiteu per aproximar-vos en el paisatge a través de les obres d’art presentades a la mostra Horitzó i límit. Visions del paisatge, que podreu visitar des de l’1 de maig fins a l’1 de setembre. L’horari és de dilluns a diumenge, de 10 h a 20 h, i l’entrada general té un preu de 6 €. Si voleu comprar-la, podeu fer-ho des de la pàgina web del CaixaForum Barcelona.

A la imatge: Rémy Zaugg, Proyección (matí/vespre), 1990-2019. Col·lecció d’Art Contemporani Fundació “la Caixa”. © Association of the Friends of Rémy Zaugg i Kunstmuseum Thun. Cortesia Mai 36 Galerie Zúrich. 

Data de publicació: Dimarts, 30 Abril 2024
  • Comparteix