Tornar

Fotografia d'una dona a la ciutat sagrada de Varanasi, obra de Jean-Philippe Kalfon

Viatge a la ciutat sagrada de l’hinduisme

L’Institut Francès presenta l’exposició ‘Varanasi, al tall del Ganges’, del fotògraf amateur Jean-Philippe Kalfon.

Jean-Philippe Kalfon és un fotògraf amateur francès d’inspiració humanista, viatger empedreït i apassionat del fotoreportatge. Els seus treballs han estat exposats a París, Lilla i Barcelona.

Del 19 de gener al 26 de febrer, la sala d’exposicions de l’Institut Francès de Barcelona acull una mostra amb 38 instantànies, en color i en blanc i negre. Les imatges són captures de la seva visita a la ciutat índia de Benarés –com s’anomena en hindi i urdú– o Varanasi, en llengua sànscrita.

Es tracta d’una extensa ciutat de prop d’un milió i mig d’habitants situada a la riba del riu Ganges, a l’estat d’Uttar Pradesh. Des del punt de vista religiós, és un lloc sagrat per als hinduistes, així com per a jainistes i sintoistes.

Kalfon destaca el seu treball com una “recerca de la bellesa, que és pertot arreu”. Les seves fotografies immortalitzen “les línies de la vida: rituals estranys d’aigua i de foc, misèria a les ribes del Ganges i cossos cremats a cel obert”. Les imatges barregen elements profans i sacres que l’autor descriu com “un camí d’emocions fortes al pas de les trobades i de les oracions”.

A més del vessant artístic i divulgatiu, la mostra té una finalitat solidària. Els visitants podran adquirir les obres de Kalfon i els diners recaptats es destinaran a Akshy, una oenagé espanyola que treballa per l’empoderament de les dones, l’educació dels infants i la protecció social de la gent gran i les persones amb diversitat funcional a través de diversos programes.

Data de publicació: Dimecres, 12 Gener 2022
  • Comparteix