Tornar

Neus Frigola De desbordar, sostenir i un volcà d’aigua

L’exposició de Neus Frigola a la Fundació Suñol inclou obres creades amb l’Institut Escola ARTS, dins del programa Espais C

La Fundació Suñol presenta ‘De desbordar, sostenir i un volcà d’aigua’, una exposició monogràfica dedicada a l’artista gironina Neus Frigola. L’exposició recull algunes obres produïdes com a resultat de la col·laboració de l’artista amb l’Institut Escola Arts, dins el marc del programa Espais c.

L’obra de Neus Frigola abraça el dibuix, el collage, l’escultura i la instal·lació, combinant la pràctica artística amb la artteràpia.

A ‘De desbordar, sostenir i un volcà d’aigua’, comissariada per Carolina Ciuti i Anna Penalva, proposa exercicis d’invenció de formes dinàmiques que remeten a cossos humans, animals, vegetals, minerals; a conglomerats microscòpics o macrocòsmics; a cadenes sistèmiques, estructures de suport; a circuits oberts de buidatge i recollida de fluids…o a res de tot això.

A més, l’exposició inclou el resultat del procés de creació dut a terme per l’artista amb els i les alumnes de Primària de l’Institut Escola Arts del Districte Sants-Montjuïc, dins el marc del programa Espais c.

Les imatges d’aquesta mostra pretenen ser font d’inspiració i provocar l’inesperat i la sorpresa. A partir d'aquesta idea, l'artista i el grup d’alumnes han intervingut unes grans cartes de cartó i les han utilitzat com a peces d'un joc de construcció.

L’exposició culmina dos anys de residència artística a l’Institut Escola ARTS en el marc del programa espais c, que té com a objectiu generar complicitats creatives entre diverses escoles de primària de Barcelona i els artistes, i que ha comptat amb la mediació de la Fundació Suñol.

Es podrà veure a la Fundació Suñol fins al 26 de juliol de 2023.

Data de publicació: Dimarts, 06 Juny 2023
  • Comparteix