Tornar

Un cartell tipogràfic amb el nom de l'exposició en grans lletres serveix per anunciar la mostra

Les noves creacions de Nico Nubiola, en una col·lectiva a La Cera 13

L'espai d'art del carrer de la Cera acull la mostra Cacho, que aplega també creacions d'Ariadna Parreu i Esterina.

Si heu vist algun cop les escultures en fusta que fa l'artista i escenògraf barceloní Nico Nubiola, no us ho pensareu dues vegades i fareu cap a La Cera 13, on veureu les noves creacions d'aquest i altres artistes en la mostra Cacho, del 13 al 22 de desembre.

Tot passa en un espai autogestionat per artistes situat al barri del Raval i fundat per Adelaida Antúnez Egurbide, Jakob Kolb, Raúl Páez Fernández, Jose Manuel Pérez Ferrández, Stefano Mario Romes Statti i Yansy Soler Peña. Per aquí passen artistes com aquests i altres afins que fan servir llenguatges diversos i que estan entre els més interessants de l'escena contemporània. Darrerament, s'han vist aquí obres d'Eulàlia Valldosera, Evru, Franc Aleu o Irene Sesé, per esmentar-ne alguns noms.

Ara, obren, amb el títol genèric de Cacho, una mostra que ens permetrà veure obres d'Esterina, però també d'Ariadna Parreu, una artista barcelonina que ha estat resident a l'Hangar, ha exposat en mostres col·lectives a la Fundació Tàpies o a la Fundació Joan Miró, entre altres centres d'art, i que ha creat projectes deslocalitzats per a Barcelona Producció. L'artista, que també fa de professora a l'Escola Massana, juga en moltes de les seves creacions amb el que és real i el que no ho és.

Amb aquestes obres, les creacions de Nico Nubiola, un escenògraf que a més d'haver treballat per a companyies i professionals de l'escena com La Fura dels Baus, Calixto Bieito, Marcel·lí Antúnez, General Elèctrica o Sol Picó, és un escultor força conegut que crea les seves obres en fusta, principalment.

Els de Nubiola són uns relleus de caràcter figuratiu que de vegades incorporen alguns fons o objectes, però que bàsicament se centren en les figures humanes, les formes i postures de les quals suggereixen sentiments i sensacions com si fossin elements d'un llenguatge propi.

La ironia, sempre present en les obres de l'artista, és la manera en què Nubiola, una rara avis de l'art contemporani tant pel fet d'utilitzar la figuració com per fugir de les reflexions intel·lectuals, al·ludeix a l'estupidesa de l'ésser humà, missatge final de moltes de les seves creacions.

Si voleu veure aquestes obres, veniu a La Cera 13, però abans consulteu l'Instagram d'aquest espai artístic autogestionat.

Data de publicació: Dijous, 08 Desembre 2022
  • Comparteix