Tornar

Una imatge dels diables en ple Correfoc que enguany se celebra al passeig de Gràcia

Un passeig doblement centenari i un parc que està d'estrena

Sí, enguany la Mercè torna a ser com sempre. O potser no del tot? I és que l'edició d'enguany de la festa té novetats que hauríeu de conèixer.

Cada edició de la Festa Major té alguna novetat. I la d'enguany no és cap excepció. La Mercè recupera finalment la normalitat, però ens sorprèn celebrant els dos-cents anys del passeig de Gràcia i omplint-lo de tradició i de foc i, també, estrenant un nou espai que es va inaugurar fa uns mesos i que ara esdevé un nou escenari festiu: el parc de l'Aqüeducte de Ciutat Meridiana.

El passeig de Gràcia ja s'havia incorporat a la celebració l'any passat, recordant amb motiu del 150 aniversari de la festa el paper que aquesta avinguda havia jugat en la Mercè fa molts anys. Enguany, però, se celebren els dos-cents anys de l'inici de la urbanització de l'antic Camí de Jesús, la via que unia la Barcelona emmurallada amb el convent franciscà de Santa Maria de Jesús i la vila de Gràcia. Era el que aviat es coneixeria com a passeig de Gràcia, que primer esdevindria una avinguda dedicada al lleure i als espectacles i que després acabaria convertida en un carrer senyorial en el qual els arquitectes modernistes van deixar la seva empremta.

Per celebrar l'aniversari, enguany el passeig de Gràcia tornarà a ser un dels epicentres de la cultura popular barcelonina, acollint exhibicions i trobades de col·lectius de cultura popular i, pareu atenció, també el Correfoc dels petits i el Correfoc de la Mercè (a la foto), unes cites festives que fa dos anys que no se celebren i que ara ompliran de llum, de foc i del so dels tabals un dels carrers principals de la ciutat.

I si alguns espais compleixen dos segles per la Mercè, d'altres s'estrenen. És el que passa amb el parc de l'Aqüeducte de Ciutat Meridiana. És un espai de més de 12.000 metres quadrats que es va inaugurar el 2021 i que té zones verdes, equipaments esportius i zones d'estada, tot al voltant d'un aqüeducte que es va construir a finals del segle XIX amb la finalitat d'abastir d’aigua la ciutat des de les rieres de Ripoll i Caldes i que ara ha estat restaurat i il·luminat.

El recinte estarà programat per Pallassos Sense Fronteres, que ha preparat el programa de clown, màgia i altres disciplines artístiques Riure no té fronteres. No us perdeu el Cabaret de Pallasses Sense Fronteres ni la màgia de Lola Mento entre moltíssimes propostes més. I recordeu que a l'espai també hi haurà algunes cites familiars més i alguns concerts.

Si voleu viure la Festa Major més veterana i tradicional i la més nova i divertida, consulteu al web de la Mercè tota la programació d'activitats al Passeig de Gràcia i al parc de l'Aqüeducte de Ciutat Meridiana.

Data de publicació: Divendres, 23 Setembre 2022
  • Comparteix