Tornar

Fotomuntatge de l’exposicio “Viladecans cartells”.

Un passeig visual per tots els cartells de Viladecans

El Museu d’Història de Catalunya presenta una exposició dedicada a l’artista barceloní en què podreu descobrir l’evolució del seu llenguatge.

L’obra de Joan-Pere Viladecans ha tingut una presència constant a Catalunya amb cartells, cobertes de llibre, portades de diaris i revistes de l’artista. Ara, el Museu d’Història de Catalunya li dedica la mostra Viladecans cartells, en què podreu observar el llenguatge personal de l’artista que ha assolit una dimensió col·lectiva. Teniu temps de visitar l’exposició fins a l’1 de setembre. 

Des de finals dels anys seixanta, la trajectòria de Viladecans ha estat relacionada als moviments socials i culturals de Catalunya. L’artista ha creat més de cent cartells per a pel·lícules i obres de teatre, llibres i festivals de poesia, en benefici de l’oficialitat del català i dels drets humans. A més, ha col·laborat amb entitats i associacions i ha celebrat la continuïtat de projectes que promouen el coneixement, la comunicació i la cultura popular del país.

Del cinema de Pere Portabella al Festival de Blues de Terrassa, passant pel Congrés de Cultura Catalana a Ràdio 4, fins a la Passió d’Olesa i la Fèria d’Abril, els cartells de Joan-Pere Viladecans han estat reclam, crit de protesta i celebració. Al llarg de la mostra, podreu descobrir l’evolució del seu estil: els primers passos pictòrics, la fascinació per l’objecte, l’exploració de l’art conceptual i la recerca de noves formes expressives en contacte amb la naturalesa. 

Us endinsareu en un recorregut a través de tots els cartells de Viladecans, els llibres d’artista i les col·laboracions editorials, mentre exploreu el seu llenguatge simbòlic i poètic ric d’objectes, símbols, formes geomètriques i algebraiques. A través de les seves creacions, Viladecans transmet un missatge desinhibit i estimulant sobre els valors col·lectius i el compromís amb la cultura.

Aprofiteu l’oportunitat de submergir-vos en l’art de Joan-Pere Viladecans, gràcies a la mostra Viladecans cartells, que es va inaugurar el 16 de maig i romandrà oberta fins a l’1 de setembre. L’horari per visitar-la és de dimarts a dissabte, de 10 h a 19 h; dimecres, de 10 h a 20 h; i diumenges i festius, de 10 h a 14.30 h. El preu de l’entrada general és de 4 € i, si voleu comprar-la, podeu fer-ho des del web del Museu d’Història de Catalunya.

 

Data de publicació: Dimarts, 21 maig 2024
  • Comparteix