Tornar

Retrat en blanc i negre de l'artista somrient

Pluja de grans noms en les nits de música al Teatre Grec

El recinte de Montjuïc acull un seguit de grandíssims noms de la interpretació musical, entre els quals el de Jane Birkin i el de l'OBC amb Alba G. Corral. Ja teniu entrades?

Si heu tingut temps de repassar la programació musical del Grec Festival de Barcelona, segurament encara dubteu entre les moltes i molt interessants propostes que us haureu trobat. Només el recinte del Teatre Grec de Montjuïc acull una desena de cites imprescindibles, entre les quals noms mítics de la cançó i algunes propostes d'aquelles que no serà fàcil tornar a veure aviat. Apunteu i afanyeu-vos a aconseguir una localitat, abans no sigui massa tard.

Entre les cites imprescindibles, l'actuació en el qual la mítica cantant Jane Birkin (19 de juliol, a les 22 h; 35 €; a la imatge. Foto: Nathaniel Goldenberg) ens mostra la seva vis com a compositora i una interpretació de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) acompanyada de les projeccions de l'artista visual Alba G. Corral (22 de juliol, a les 22 h; 22-30 €).

I és que el Festival, tot un privilegi, acull per tercera vegada en la seva història un concert d'una artista nascuda a la Gran Bretanya que, tot i això, és una de les grans de la música francesa. Us parlem de Jane Birkin, nom imprescindible de la chanson que porta al Festival de Barcelona el seu disc Oh, pardon, tu dormais... Durant el concert, l'artista interpretarà temes nous i també d'altres que va crear fa prop de vint anys, demostrant-nos així que el seu talent no s'acaba en la interpretació, sinó que s'estén al camp de la creació de cançons. En la seva actuació al Teatre Grec, estarà acompanyada dels músics Jean-Louis Piérot (piano, guitarra), François Poggio (guitarra), Colin Russeil (percussió) i Marcello Giuliani (baix).

Torneu a passar pel Teatre Grec uns dies més tard, el divendres, 22 de juliol, i trobareu sobre l'escenari una orquestra sencera, l'Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya, dirigida aquest cop per Matthias Pintscher, que interpretarà La cançó de la Terra, de Mahler, un conjunt de cançons inspirades en poemes xinesos. Les veus solistes que interpreten la peça són tot un luxe: el tenor Stuart Skelton i la contralt Jennifer Johnston. Però no s'acaben aquí els atractius de la nit. I és que la interpretació de l'OBC estarà acompanyada d'unes projeccions digitals a càrrec de la reconeguda artista Alba G. Corral, que crea per a l'ocasió un conjunt d'imatges generades per ordinador que s'inspiren en els paisatges de les Terres de l'Ebre.

La programació musical del recinte de Montjuïc començarà, de fet, el 5 de juliol amb un Roger Mas (22 h; 25 €) que commemora el quart de segle que ha transcorregut des que el cantautor va editar el primer disc, però continua amb la primera actuació d'Els Pets al Teatre Grec (14 de juliol, a les 22 h; 30 €). Presenten un disc nou, carregat de temes optimistes que conviden a mirar cap endavant, que es titula 1963

Una Nit de fado amb grans fadistes com Cuca Roseta, Camané i el pianista Mário Laginha (15 de juliol, a les 22 h; 25 €) ens farà somiar a ritme de la música portuguesa, però si el que us agraden són els musicals, us recomanem que no us perdeu A Sondheim Night Music, un espectacle durant el qual veus destacades i una orquestra en directe reten homenatge al pare del musical modern, que va morir enguany. Els homenatges continuen amb Malalts del Cel · Sisa (20 de juliol, a les 22 h; 30 €), un concert durant el qual amics i seguidors del mestre interpreten els temes del disc que el mateix Sisa no ha arribat mai a dur a l'escenari.

Tanca el capítol de programació musical al Teatre Grec una parella artística excepcional i molt poc usual creada expressament per a l'ocasió. I és que us serà difícil tornar a veure actuar plegats el pianista menorquí Marco Mezquida, un dels intèrprets de jazz més sol·licitats ara mateix, amb la veu del cantant Salvador Sobral. Veniu el 23 de juliol (22 h; 28 €) i viureu una nit tan especial com irrepetible que combina els seus talents.

Si no us voleu perdre la rica i diversa programació musical d'aquest juliol al Teatre Grec, consulteu el web del Grec Festival de Barcelona i compreu les vostres entrades abans no s'exhaureixin.

 

Data de publicació: Divendres, 27 maig 2022
  • Comparteix