Tornar

Un moment del muntatge Me parece que sufro lo que en mi profesión llaman nostalgia

L'art de corporitzar allò que no té cos

S'estrena al Sant Andreu Teatre el muntatge de dansa contemporània Me parece que sufro lo que en mi profesión llaman nostalgia, de la companyia de Javier Ara i Enrique López.

Guardonada amb el Premi SAT! 2021 en el marc del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre, Me parece que sufro lo que en mi profesión llaman nostalgia és una peça d'una hora de durada de dansa contemporània de la companyia dels coreògrafs Javier Ara i Enrique López en la qual s'enfronten a la confusió de corporitzar el que no té cos. El muntatge, interpretat per López i Ara i per Claudia Bosch, explora, segons explica la companyia, "la naturalesa intangible del temps a través del record". Es proposa al públic un viatge emocional i endinsar-se en un univers sensible i amb absències i imatges sense principi ni final.

La peça es presenta al Sant Andreu Teatre, SAT! els dies 25 i 26 de novembre, amb música i espai sonor d'Alex Aller i Javier Ara, i disseny d'il·luminació d'Irene Ferrer. Després de la funció del dia 25 tindrà lloc un col·loqui amb la companyia moderat per Júlia Vernet, crítica de Recomana.cat. Javier Ara va començar la seva formació com a ballarí als 19 anys, entrant d'alumne al Conservatori Superior de Dansa María de Ávila de Madrid. El 2015 es va incorporar a l'IT Dansa de Barcelona, sota la direcció artística de Catherine Allard. Entre el 2018 i el 2021 va treballar al Hessisches Staatsballett, a Alemanya, amb direcció de Tim Plegge y Bruno Heynderickx. Aquesta passada primavera ha participat a la Biennale College Dance en Venecia, dirigido por Wayne Mcgregor. Pel que fa a Enrique López Flores, va iniciar-se en la dansa de molt petit, fet que, combinat amb el seu talent, va fer que fos conegut en determinats cercles com "el Billy Elliot espanyol". Va coincidir amb Ara tant a IT Dansa com al Hessisches Staatsballett.

Per a més informació i entrades, cliqueu aquí.

Data de publicació: Dilluns, 21 novembre 2022
  • Comparteix