Tornar

Observatori Fabra

Sopars amb estrelles

Una proposta gastronòmica i astronòmica per explorar l’espai des de l’Observatori Fabra.

Imagineu-vos gaudir d’un sopar il·luminats per la llum de les estrelles i els planetes que ens observen des de la immensitat de l’univers en un espai idíl·lic. Imagineu-vos poder observar-los a ells tal com ens observen a nosaltres. Imagineu-vos, doncs, Sopars amb estrelles. Durant els vespres dels mesos d’estiu, l’Observatori Fabra organitza una experiència única gràcies a la fusió de gastronomia, observació astronòmica i divulgació científica. Del 3 de juny al 2 d’octubre tindreu l’oportunitat de viure-ho al límit entre el parc de Collserola i el fervor de la ciutat de Barcelona, en un espai ubicat 400 metres per sobre de la metròpoli.

L’esdeveniment comença per un sopar en una terrassa amb vistes privilegiades on s’oferirà un menú inspirat amb l’astronomia. La vetllada continua amb una conferència participativa on, a més de tractar temes com el Big Bang, les supernoves o la possibilitat de cercar una nova Terra, entre d’altres, tindreu l’oportunitat de resoldre tots els vostres dubtes gràcies a personalitats com l’astrofísic, consultor i divulgador científic Joan Anton Català o l’astrònom Enric Herrero, principals ponents d’aquesta edició.

Finalment, arribarà el plat fort de la nit: la visita al museu i altres espais de l’equipament per acabar a la sala de la gran cúpula, que conserva elements originals de l’observatori. Allà s'iniciarà l’observació amb el telescopi 1904, un dels més grans i antics d’Europa encara en funcionament.

Pel que fa a les sessions d’observació d’aquesta temporada, tindreu l’oportunitat de contemplar els cràters de la Lluna; l’estrella Albireo, la cinquena més brillant de la constel·lació del Cigne (a més de 300 anys llum de distància); el sistema de tres estrelles 24 Coma amb la seva característica estrella taronja; o planetes tan impressionants i reconeguts com Júpiter o Saturn.

En definitiva, una proposta clàssica de l’estiu barceloní on combinareu un esplèndid sopar a l’aire lliure i unes vistes immillorables de la ciutat amb la possibilitat de descobrir i observar com mai ho heu fet tot allò que ens envolta més enllà de la nostra atmosfera.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 21 Juny 2022
  • Comparteix