Tornar

Un conjunt de símbols d'origen cristià serveixen com a imatge per anunciar l'exposició

Sung Tieu reflexiona sobre l'església i el colonialisme a la Cordova Gallery

L'artista utilitza les peces d'un gran rellotge a l'escultura site-specific titulada Clock Against Idealism.

Sung Tieu, una artista d'origen vietnamita que viu i treballa a Berlín, ocuparà durant un any part de les instal·lacions de la Cordova Gallery on, a més de l'exposició temporal corresponent, trobarem en els pròxims mesos diverses creacions seves. La primera, una reflexió sobre el poder i la responsabilitat de l'església catòlica en l'expansió colonial. 

És la proposta més nova d'un espai d'art singular que va néixer gràcies a l'artista Cory Scozzari a Viena l'any 2016, però que actualment està instal·lat al barri de la Marina, a Barcelona, on ofereix espais de residència i creació artística a artistes  contemporanis dels països més diversos. Entre els últims que han passat per aquí, Sung Tieu, una creadora coneguda en els ambients artístics alemanys. Nascuda l'any 1987, la seva feina neix de l'encreuament de les experiències personals, la Història en general i l'examen detallat de l'art, les tradicions i els sistemes de creences vinguts d'Europa.

La identitat postcolonial i el sentiment de pertinença són dos temes que ha tocat en les seves obres i que, ara, torna a tractar a Clock Against Idealism ("Rellotge contra l'idealisme"), una escultura creada específicament per a l'espai que ocupa i que fa servir les busques, convenientment allargades, d'un gran rellotge, d'aquells que s'utilitzen en torres i campanars.

La disposició de les peces d'aquest rellotge i la il·lusió òptica creada que mostra les busques creuades en forma del símbol cristià per excel·lència són una referència a l'església catòlica i al seu paper com a eina de control social i polític, especialment durant el període colonial.

L'artista es basa en moments concrets de la història de l'església i, especialment, al·ludeix a les encícliques i crides del papa Pius X que, cap al 1910, va desfermar un combat contra el "modernisme", una tendència en el si de l'església de principis del segle XX que reclamava un posicionament més social i progressista que els sectors conservadors van rebutjar decididament. 

Si voleu veure com l'artista Sung Tieu es mira amb ulls crítics la història de l'església catòlica, veniu a la Cordova Gallery, però abans consulteu la informació al respecte al seu web.

Data de publicació: Dilluns, 09 Gener 2023
  • Comparteix