Tornar

Fotografia del còmic i actor Gabriel Córdoba

Orgullós de néixer al revés

El còmic Gabriel Córdoba s’espolsa els fantasmes del passat, entre anècdotes d’infància i joventut.

Nacido al revés és l’últim monòleg del còmic i actor Gabriel Córdoba. És la història d’un jove d’un poble de Múrcia que decideix fugir de l’homofòbia i aterrar a la “gran ciutat de Barcelona” per retrobar-se amb ell mateix i convertir-se en una estrella de l’espectacle. En aquest trànsit físic i interior, Gabriel descobreix que hi ha un somni que mai no podrà aconseguir: ser una gran actriu.

Nacido al revés va obrir el teló per primer cop el passat 7 de maig al Teatreneu, amb molt bona acollida per part del públic. Aquest mes d’agost es podran veure les últimes funcions durant tres dissabtes consecutius –els dies 6, 13 i 20– a les 21.45 h.

L’actor va invertir dos anys a escriure i provar aquest muntatge, de manera que la seva estrena ha coincidit amb una bona notícia i dos aniversaris rodons. I és que, després de complir 30 anys a l’escena teatral –va començar fort, amb Èdip Rei– i de 20 anys des que es va llançar al món de l’stand up –on ha descobert la seva traça com a professor–, Gabriel Córdoba ha creat també la seva pròpia productora, Anicca. “Bé, tinc un logo, un portàtil i un mòbil, i per a mi això ja és una productora”, bromeja.

Per tot plegat, i després de la muntanya russa d’experiències personals i professionals viscudes durant aquest temps, “el xou es podria titular Segueixo aquí contra tot pronòstic, però s’anomena Nacido al revés”. Gabriel Córdoba s’obre en canal per parlar de la seva infantesa i adolescència i del seu viatge a Barcelona; una decisió valenta, la de pujar a l'escenari, que va afrontar amb nervis, por i ansietat, i que supera amb solvència i bon humor.

A taquilla, l’entrada per veure l’espectacle val 22 euros, però la podeu adquirir per 14,5 directament en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 03 Agost 2022
  • Comparteix