Tornar

Fotografia del terrat dels guerrers, a la Pedrera
Fotografia de la façana ondulant de la Pedrera o Casa Milà
Fotografia del recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau

Visita combinada a la Pedrera i l’Hospital de Sant Pau

Les fundacions que administren ambdós espais ofereixen un tiquet conjunt per donar a conèixer dues obres modernistes declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.

2 en 1. Dues obres modernistes, una d’Antoni Gaudí i l’altra de Lluís Domènech i Montaner, declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO, la primera l’any 1984 i la segona el 1997.

Les dues institucions –la Fundació Catalunya La Pedrera i Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau– vetllen per la seva conservació i ofereixen un tiquet integrat per visitar els dos monuments a un preu imbatible. Els recorreguts són accessibles per a persones amb diversitat funcional i es poden fer lliurement, ja que inclouen audioguies en diversos idiomes.

L’itinerari comença a la Pedrera, però estigueu al cas: l'edifici tancarà del 10 al 16 de gener, ambdós inclosos. La seva construcció data de 1906 a 1912 i no va estar exempta de polèmica, tant amb l’Ajuntament, perquè incomplia els paràmetres de la normativa urbanística, com amb el promotor, ja que l’arquitecte va sobrepassar el pressupost inicial. Al final, el matrimoni format per Pere Milà i Roser Segimon van haver de pagar una multa per legalitzar la construcció i Antoni Gaudí va guanyar una demanda en relació els seus honoraris.

La Pedrera és la seva darrera obra civil; un edifici únic inspirat en les formes de la natura que ajuda a comprendre l'imaginari de Gaudí. La visita inclou l'accés al famós terrat dels guerrers (excepte en els dies de pluja) amb els seus badalots i xemeneies, a les golfes, al pis dels veïns i al pati de les flors.

Un cop realitzada la visita, el comprador de l’entrada disposa de tres mesos per visitar l’Hospital de Sant Pau, d’inspiració neogòtica. La seva construcció es va iniciar el 1902 gràcies al llegat del banquer Pau Gil i es va perllongar fins al 1930. Configurat per dotze pavellons envoltats d’espais verds i connectats per galeries subterrànies, constitueix el conjunt d’estil modernista més gran del món i és l'obra més important de Lluís Domènech i Montaner. La visita permet descobrir com era la vida en aquest equipament hospitalari durant la primera meitat del segle XX.

Podeu comprar i programar la vostra visita combinada qualsevol dia, triant la data i l’hora d’inici en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 16 novembre 2021
  • Comparteix