Tornar

Cartell del VIII cicle Musicant el Museu

La música sona entre les obres del Marès

El cicle d'enguany té com a eixos la perspectiva de gènere i la revisió contemporània de composicions antigues.

Cinc concerts de petit format formen part del programa del VIII cicle "Musicant el Museu Frederic Marès", el primer dels quals tindrà lloc el 19 de febrer i l'últim el 18 de juny. La present edició, s'anuncia des de l'organització, vol posar la mirada en la perspectiva de gènere i en la revisió contemporània de la música antiga. El cicle el fa el Marès en col·laboració amb l'Esmuc.

Obrirà el foc l'arpista Esther Pinyol, que a la Sala Femenina del museu interprerà partitures de Bach, Albéniz i John Thomas. La vetllada porta per nom Clotilda Cerdà, l'arpista visionària. Cerdà va ser una compositora, pedagoga i arpista precoç coneguda amb el nom artístic d'Esmeralda Cervantes. El 19 de març tindrà lloc el segon concert, en aquest cas amb el pianista Carles Marigó. A la sala 14 del Marès tocara obres de Pablo Bruna, d'Antonio de Cabezón, de Bach, de Magrané i d'ell mateix. El títol del concert: La veu que val

La tercera cita, també a la sala 14, serà el 16 d'abril, amb la participació d'Ana Nicolás (directora, percussió i veu), Montserrat Isanta (veu), Jacqueline Bordón (traverso i percussió), Luis Manuel Vicente (viola d’arc) i Jeremy Nastasi (viola de mà). Oferiran un repertori de cançoners anònims renaixentistes. El penúltim concert del cicle, Alícia / Victòria, l'interpretaran, a l'estudi-biblioteca del museu, alumnes del Màster de Lied de l'Esmuc, coordinats per Assumpta Mateu. Les obres que es podran escoltar duen la signatura d'Antoni Lliteres, Enric Granados, Xavier Montsalvatge, Manuel de Falla i Alícia de Larrocha. Finalment, el 18 de juny la música sortirà al pati del Museu Frederic Marès, on pujaran a l'escenari alumnes de jazz, flamenc, música moderna i d'arrel de l'Esmuc sota la coordinació d'Ignasi Zamora. L'espectacle té per nom Meeting Point, amb un repertori amb cançons de The Beatles, Michael Jackson i Stevie Wonder, entre molts d'altres.

Més informació i entrades, aquí.

Data de publicació: Dimarts, 14 Febrer 2023
  • Comparteix