Exposició “Bicentenari de Clavé, Pi i Margall, i Balaguer a l’Arús (1824-2024). Catalanitat, republicanisme federal i liberalisme a Barcelona”

Translator of google :

La Biblioteca Pública Arús us convida a l’exposició del “Bicentenari de Clavé, Pi i Margall, i Balaguer a l’Arús (1824-2024). Catalanitat, republicanisme federal i liberalisme a Barcelona”, que tindrà lloc a la Biblioteca del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024.

La particularitat de la nostra commemoració rau en la consideració conjunta dels tres personatges, tot posant en relleu la seva preocupació i identificació amb el progrés de Barcelona, així com la important relació que van mantenir entre ells tota la seva vida, al llarg del segle XIX.

Josep Anselm Clavé (1824-1874), Francesc Pi i Margall (1824-1901) i Víctor Balaguer (1824-1901) van ser tres barcelonins decisius per a la configuració d’un pensament demòcrata, republicà federal i liberal a la ciutat. Amb una voluntat compartida per a construir una nova cultura política, tots tres es van esforçar, a més, en la construcció d’un nou Estat, obert a les reivindicacions i aspiracions socials dels treballadors i dels sectors populars, tant a Catalunya com a Espanya. En aquest sentit, van ser peces clau d’un catalanisme, que des d’un primer moment va entendre que, juntament amb la defensa i desenvolupament de la identitat cultural catalana, calia l’afirmació política, progressista i fermament democràtica.

Schedule

Biblioteca Pública Arús

Address:
Passeig de Sant Joan, 26
District:
Eixample
Neighborhood:
el Fort Pienc
City:
Barcelona