Visites guiades al fons asiàtic del Museu Etnològic i de Cultures del Món

Translator of google :

En col·laboració con el Museu Etnològic i de Cultures del Món s'ofereixen 3 visites guiades al fons Àsia-Pacífic del museu.

Dissabte 16 de març – 11.30 h (català) i 12.30 h (castellà)

Desmitificant l’Orient. Un viatge espiritual per l’Àsia . INSCRIU-TE AQUÍ

Segurament hem sentit a parlar alguna vegada del karma, el ioga, el nirvana o els txakres, conceptes que venen d’Orient i que des d’Occident hem exotitzat i, fins i tot, resignificat. Però, sabem realment què impliquen? I és el continent asiàtic més espiritual que d’altres indrets? A la visita farem un viatge espiritual per l’Àsia, ens qüestionarem les maneres de concebre el cos i l’ànima i el fet religiós, fent un recorregut per les sales de les Filipines, Indonèsia, Birmània, l’Índia, el Tibet i el Japó.

Dissabte 15 de juny – 11.30 h (català) i 12.30 h (castellà)

Els colors i els somnis de la terra. Un viatge per Oceania. INSCRIU-TE AQUÍ

Oceania és un continent amb una geografia plena d’illes amb una gran diversitat de paisatges i de cultures. A la visita, coneixerem objectes d’Austràlia, Nova Guinea, Nova Zelanda i l’illa de Pasqua. Cases cerimonials, escultures, pals, pintures sobre escorça són alguns dels suports utilitzats a través dels quals les cultures d’aquest continent han establert comunicació amb els seus avantpassats i amb el temps dels mites. També veurem com certes pràctiques tradicionals han esdevingut art contemporani.

Dissabte 16 de novembre – 11.30 h (català) i 12.30 h (castellà)

Llums i ombres al teatre titelles wayang kulit. INSCRIU-TE AQUÍ

Àsia és un dels continents més àmpliament representats a les col·leccions del museu, des de les Filipines a l’Índia, passant pel Tibet o Tailàndia. La visita fa un recorregut pel fet religiós, des de les religions majoritàries, com l’hinduisme i el budisme, molt esteses per tot el territori, fins a religiositats menys conegudes, com l’animisme i el xamanisme, presents a les Filipines i Indonèsia. Coneixerem símbols i figures tan conegudes com Buda, a més de Shiva i Visnu, i les marionetes del teatre d’ombres wajang kulit de Java.

Schedule

Museu Etnològic i de Cultures del Món *c. Montcada

Address:
Carrer de Montcada, 12
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
City:
Barcelona