Ciutats educadores

© Ana Yael Zareceansky

Barcelona va acollir, el passat mes de novembre, el XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que va reunir representants de 200 ciutats d’arreu del món. Aquesta cita internacional va servir per presentar 150 experiències educadores de 36 països diferents al voltant del lema “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”.

El primer congrés es va engegar justament a Barcelona l’any 1990 amb el lema “Ciutats educadores per a nens i joves”. Al llarg dels 24 anys transcorreguts des de llavors, Barcelona ha estat un membre actiu de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). I gairebé un quart de segle després de la seva fundació, el congrés s’ha tornat a celebrar a la ciutat on va néixer. Es tanca així un cercle que convida a fer balanç.

Hem invitat la directora del congrés Antònia Hernández i quatre membres del comitè científic, Àngel Castiñeira, Anna Jolonch, Josep Maria Coll i Joan Manuel del Pozo a dir-hi la seva. Tots ells aborden les línies mestres d’un congrés que ha volgut relligar el concepte d’inclusió amb els de participació i innovació.

També hi hem recollit cròniques que exposen exemples de bones pràctiques i projectes innovadors en el camp de la inclusió social a la ciutat i la seva àrea metropolitana, tant en l’àmbit de la gent gran com en el de la discapacitat i el de les presons.

Un comentari a “Ciutats educadores

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *