Més ‘Música al Carrer’ als diferents districtes de Barcelona

NOTÍCIES
Más ‘Música al Carrer’ en los diferentes distritos de Barcelona

El projecte Música al carrer, emmarcat dins del programa Cultura Viva de l’Institut de Cultura de Barcelona, amplia les zones d’activitat des d’aquest  mes de juny. Des d’inicis de mes, s’han habilitat nous punts de “Música al carrer” a cinc districtes de la ciutat. ‘Música al Carrer’ és un projecte que vol ordenar, coordinar i impulsar la música que es toca al carrer per apropar-la a tota la ciutadania, tot garantint la convivència entre artistes, veïnes i passejants. El projecte Música al carrer estava funcionant amb normalitat a Ciutat Vella amb 18 punts en actiu des de 2004.  

Un creixement gradual per tota la ciutat

En concret, aquest mes de juny s’han sumat 14 punts diferents a 5 districtes de la ciutat: Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi, Nou Barris i Sant Andreu. L’Eixample és qui sumarà més punts, en llocs emblemàtics com el Mercat de Sant Antoni i la Sagrada Família, que conviuran amb d’altres també molt significats com són la Plaça de la Bella Dorita, la Plaça Molina, el Passeig Verdum o el Carrer Gran de Sant Andreu.

A continuació podeu consultar tots els punts nous dels que gaudir aquest estiu:

Eixample > Mercat de Sant Antoni
Eixample > Sagrada Família
Eixample > Avinguda Gaudí
Eixample > Passeig de Sant Joan
Sants - Montjuïc > Placeta de Ramon Torres Casanova
Sants - Montjuïc > Carrer del Callao
Sants - Montjuïc > Carrer de la Creu Coberta
Sants - Montjuïc > Plaça de la Bella Dorita
Sarrià - Sant Gervasi > Plaça MolinaÇ
Sarrià - Sant Gervasi > Plaça de la Bonanova
Nou Barris > Plaça de Can Basté
Nou Barris > Passeig de Verdum
Sant Andreu > Plaça del Comerç
Sant Andreu > Carrer Gran de Sant Andreu

Tan la selecció dels punts com la implementació del projecte s’ha dut a terme en col·laboració entre la coordinació del programa (ICUB), els diferents districtes i el departament d’Ecologia Urbana de la ciutat.

Durant els mesos d’estiu, el programa ‘Música al Carrer’, amb una oficina de coordinació al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, farà el seguiment dels punts i conjuntament amb el col·lectiu de músics i els districtes, testarà en aquesta fase de rodatge que l’implementació dels punts sigui satisfactòria per a totes les persones implicades.

‘Música al carrer’, un dret cultural

Passat l’estiu, al setembre, la xarxa s’ampliarà fins a prop dels 50 punts de música, distribuïts per tota la ciutat i en els deu districtes amb que es divideix la metròpolis. 

L’ampliació d’aquest circuit s’emmarca en el desplegament del Pla de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, presentat ara fa un any. En concret, és un dels punts inclosos dins de la mesura Cultura i espai públic: dret a l’accés i a la participació cultural al carrer

La nova mesura neix de la defensa de l’espai públic com a un dels escenaris principals de la vida cultural de la ciutat. Un espai òptim per garantir l’accés a la cultura i afavorir la participació cultural de manera sostenible, atenent necessitats i realitats molt diverses i fent compatibles aquests usos amb la convivència veïnal.  

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES