Les escoles al Dau

Un any més, Dau Barcelona arribarà a escoles de tota la ciutat durant la setmana del festival, virtualment, i a algunes escoles de Sant Andreu, presencialment. I no només això: també celebrarem la tercera edició del curs de formació “El joc a l’aula”, sobre la importància del joc a l'ensenyament, adreçat a mestres de primària i secundària, que organitzem en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu i el Consorci d’Educació de Barcelona.

8 a 18 de novembre
Jocs de taula, tradicionals i de deducció per a nens i nenes de 5è i 6è.

Sessions virtuals i presencials a les escoles del districte de Sant Andreu.

Cal inscriure-s’hi prèviament.

Amb la col·laboració del Districte de Sant Andreu de l’Ajuntament de Barcelona i del Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu.
Amb el suport de diverses editorials de jocs.

8 a 18 de novembre
Curs de formació “El joc a l’aula”

A càrrec de Luis Cros, Òscar Recio, Gemma Artés, Víctor Baroja, Meritxell Nieto, Carlota Hernández i Anna Palencia, Joan Carles Tinoco, Alba Aguilar, Maria Sabiote, Eugeni Castaño, Irene Sancho, Mónica Rosado i Raül Grau.

Cal inscriure-s’hi prèviament.

El curs està organitzat per Dau Barcelona festival del joc, el Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu i el Consorci d’Educació de Barcelona.

El joc en l'ensenyament

Jugant s’aprèn, això ho sap tothom. Tanmateix, el joc a l’aula, tot i que se’n parla des de fa alguns anys, encara és una assignatura pendent. L’interès és evident. Això es pot constatar en el fet que les activitats de divulgació de l’ús del joc a l’aula sempre tenen públic i els cursos d’aprenentatge basat en jocs sempre estan molt sol·licitats. El joc a l’ensenyament desperta interès i curiositat. Però, què ens frena? La por a allò desconegut.

Dau Barcelona us vol acostar la realitat del joc a l’aula i per això hem demanat, a alguns dels professors i professores capdavanters en l’ús del joc de taula a l’aula, que ens expliquin la seva experiència. Perquè a través de l’experiència és com es perd la por. Al cap i a la fi, els jocs són una eina més al servei de l’estament docent per fer arribar el coneixement i desenvolupar les habilitats d’infants, joves i també persones adultes. Perquè jugar no només és cosa d’infants: el joc com a eina educativa és eficaç des de P3 fins a la universitat i més enllà.

 

Monogràfic - Joc de l'ensenyament

Recursos per al joc a l'escola

 

A poc a poc, creix la conscienciació de la importància del joc com a eina educativa. Cada any, Dau Barcelona rep la visita de les escoles de Sant Andreu i, a més de fer-les jugar, explica al professorat i l’alumnat per què cal donar presència al joc a l’aula.

A l’edició del festival del 2019, amb el Consorci d’Educació de Barcelona, Dau Barcelona va organitzar un curs adreçat a professors amb aquest objectiu. Com que l’experiència va ser molt positiva, aquest any la repetirem, tot i que la situació actual obliga a fer-ho de forma virtual.

Addicionalment, hem demanat, a les editorials que col·laboren amb el Dau Barcelona Festival del Joc, els estudis i les reflexions que tenen sobre l’aprofitament pedagògic dels seus jocs de taula. Aquestes fitxes suposen bona part d’aquests treballs, a disposició de tot el conjunt de docents