Barcelona Cultura

Tornem al febrer

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Kumulunimbu

Cia. Ortiga

Teatre

Edat recomenada: Públic familiar

Quan una porta es tanca, un camí s’obre... Un camí d’aventures i tristors que somiem que ens conduirà cap a l’alegria.

Quan la porta del lloc on fins ara vivíem es tanca amb un cop de guerra, de gana, de set, de por, de mort, de persecució, de represàlia, de tortura... no ens queda cap altre remei que començar a caminar cap a un destí desconegut que pensem que serà millor, però que potser no ho és tant com nosaltres somiàvem. Un camí que farem carregats de records i esperances tancats en un farcell que obrirem a les nits per recuperar l’esma i poder seguir caminant.

En un país qualsevol, un dia qualsevol, una nena qualsevol ha de començar a caminar. Ella tenia un amic, un núvol, i gràcies a l’aigua que el seu amic li oferia dia rere dia, ella bevia i vivia. Però el núvol ja no hi és. I ella ha de sortir a buscar-lo, travessant el mar fins que el troba enganxat en una tanca enorme habitada per un gegant que esprem el núvol per robar-li fins a l’última gota d’aigua i vendre-la a qui té diners.

I la nena vol recuperar l’amic, i vol beure i vol viure. I camina. I continua. Com tants d’altres. Esperant que plogui.

Kumulunimbu és una història sobre la immigració i els refugiats escrita amb titelles, màscares i clowns. Una història que beu de la poesia i que viu de la tècnica de la manipulació i de l’actuació dels seus intèrprets, una habilitat que els ha reportat premis tan prestigiosos com els premis a Millor Espectacle de Carrer i el Drac d’Or a la millor dramatúrgia a la Fira de Titelles de Lleida, i el premi al Millor Espectacle al Festival de Titelles d’Ovar.

KUMULUNIMBU - CIA.ORTIGA

 

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT:

“Una propuesta honesta y en apariencia sencilla, que sabe jugar muy bien con los diferentes registros usados y que se sustenta en un sólido y complejo trabajo de actor, máscaras y marionetas muy bien hilado por su director artístico.” (TONI RUMBAU, TITERESANTE.ES)

“Con un claro trasfondo político y una carga poética que transmite el mensaje con gran sutileza, nos emocionan y nos hacen reír, sin saber cuál de las dos emociones permanece en primer plano.” (SARA SERRANO, TITERESANTE.ES )

FITXA ARTÍSTICA

Autor i director artístic:  Guillem Geronès. Ajudant de direcció: Ingird Codina. Direcció d'actors - Pep Vila i Marian Masoliver. Interpretació: Marc Selles i Guillem Geronès. Escenografia i vestuari: Marc Selles i Guillem Geronès. Il.luminació: Andreu Fàbregas de Comun People. Fotografia i vídeo: Iirene Serrat i Jordi Sala

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots