Barcelona Cultura

Octubre-novembre-desembre 2019

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Sembla que rigui

Mont Plans

Teatre

Cent anys de vida en companyia d'una morta.

La Júlia va néixer l'any que esclatava la Primera Guerra Mundial i Prat de la Riba fundava la Mancomunitat de Catalunya.

Ha sobreviscut a diverses guerres i a moltes grips. A anys de mancances i de colors grisos. A dos marits. A l'Elvis, a la Marilyn i a nou papes de Roma. O sigui que la Júlia ha viscut molt i té molt per explicar. Però ara ja és morta. De manera que fa tard, i ha decidit que ho vol explicar tot ara mateix, ja sigui abans de pujar al cel, abans de baixar als inferns o d'anar allà on hagi d'anar.

I la Júlia s'explica. I ens explica les seves misèries, les seves tristeses, els seus amors i les seves joies. Ens parla dels moments d'alegria i dels de pena. Ens parla de què va passar a casa seva i de què va passar al país. I fa seves les lletres de cançons de Serrat, de Raimon, de Marc Parrot, que parlen del viatge que ella està a punt d'emprendre. I ens fa riure a estones, i d'altres ens fa plorar.

Sembla que rigui és un projecte personal que Mont Plans tenia al pensament des de feia anys i que va aconseguir fer realitat gràcies a la dramatúrgia que va treballar amb Òscar Constatí. Aquest monòleg, que es va estrenar el 2016, s'ha pogut veure a l'escenari de l'Espai Brossa i també al del Molino.

SEMBLA QUE RIGUI 2018

 

 

FITXA

Intèrpret: Mont Plans. Dramatúrgia: Òscar Constantí - Mont Plans. Direcció: Mont Plans. Adaptació i producció musical: Mariona Vila. Disseny d'il·luminació: J. M. Riera. Veu en off: Pepa Arenós. Produït per Mont Plans

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“La narració, tot i ser assossegada, plàcida, tranquil·la, és, en realitat, una muntanya russa d’emocions on la tendresa, el dol, l’humor, la indignació, la crítica avancen de la mà en un relat que tan ens fa somriure com ens exprimeix una llagrimeta de tendresa.” (TONI POLO - RECOMANA.CAT)

“Júlia es alma melliza de la Colometa de Rodoreda. Una mujer que alcanza su plenitud emocional entre los bastidores de la Guerra Civil para luego entrar en un largo y forzoso ir viviendo. El notable trabajo de Plans no necesita para conectar con el sobrecogido público más que ir desgranando con sincera emoción las grandes y pequeñas pérdidas que jalonan la existencia.” (JUAN CARLOS OLIVARES - TIMEOUT.CAT)

 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots