Barcelona Cultura

Des de casa

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

CINEMÚSICA

Música

Edat recomenada: Públic familiar

Com s'apropa? Què hi veu? Què hi entén? Què hi busca? Què hi mira? I, sobretot, que hi troba?

Què passa quan a la butaca d'un teatre asseiem a un nadó, de mesos, els més grans tres o quatre anys? Els hi volem explicar una història. Una història sense principi ni final, una història sense història que està feta d'emocions, de colors, de sons, de somriures, de mirades, de música i de cinema... I què passa? Que se la miren, que hi busquen i hi troben, que la poden entendre perquè està escrita sense aquelles paraules que encara no han après.

A CINEMÚSICA, dues nimfes de les arts, vestides per ballar un charleston fan viatjar als més petits pel cinema que van fer el pioners, aquell cinema en blanc i negre d’humor tendre i mirada neta, que poc sabia que algun dia els telèfons mòbils ens ajudarien a viatjar a través de les imatges amb més rapidesa que ho fa la llum per l’univers. Un cinema reposat que demana un tempo tranquil, que dona al nadó el temps necessari per familiaritzar-se i descobrir allò que li és nou sense avorrir-se i esperar la pròxima pantalla. Petites píndoles de cinema mut -l’arribada del tren dels germans Lumière (1895), Charles Chaplin a El noi (1921) i a l´escena on juga amb la bola del món d´El gran dictador (1940), Buster Keaton a El maquinista de la General (1926) o Harold Lloyd escalant un gratacel com a L´home mosca (1923)- que s’acompanyen de música en directe -piano, flauta travessera, trombó- i petits jocs, troballes i sorpreses.

 

CINEMÚSICA: primera infància, 0-4. Gira 2018-2019.

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“És d'aquelles obres en què tothom somriu. I dona ganes d'abraçar a tor i a dret, demostrant que no sempre és necessari construir un conte d'aventures clàssic, perquè el que batega és aquest espai creat d'intimitat, tant inoncret com són les notes i la llum que projecta un fotograma.” (JORDI BORDES RECOMANA.CAT )

“Una nova i eficaç introducció al món del teatre pels més petits en la que la música en directe, el gest teatral i el cinema es fonen amb un joc d´ estímuls visuals i sonors i amb la fascinació d´un tren elèctric que voltarà oportunament l´escenari.” (FERRAN BAILE RECOMANA.CAT)

FITXA ARTÍSTICA

Autores: Berta Ros i Gisela Juanet. Director: Dani Coma. Intèrprets: Marta Muñoz/Lorena Lliró i Alba Atcher/Estela Córcoles. Disseny Escenografia: Cris Vidal i Toni Montero. Construcció escenografia: German Laforé. Disseny Vestuari: Cris Vidal. Confecció vestuari: Gemma Malé. Audiovisual: Rosa Cardús. Assessorament pedagògic: Lorena Lliró. Disseny il·luminació: Lluís Juanet. Assessorament Body Percussion: Anna Llombart. Coordinador tècnic: Carles Merodio. Comunicació: Sandra Gómez. Administració: Ana Mª Montero

 

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots