Lectura performàtica, música i debat amb Irina Mutt i Sònia Fernández Pan

Seminari vinculat a l'exposició "Kao malo vode na dlanu"
divendres, 15 març, 2019

Activitats

Activitat vinculada al seminari Amor per a què? Canviar l'amor per canviar-ho tot?, de l'exposició Kao malo vode na dlanu (Com una mica d'aigua al palmell de la mà), un projecte sobre l'amor a Sèrbia, de Mireia Sallarès.

Què n’ha fet, l’art, de l’amor? L’amor ha estat una de les temàtiques constants al llarg de la història de l’art, però algunes pràctiques artístiques contemporànies no només parlen d’amor sinó que l’adopten com a metodologia o formalització. Com es transforma l’art quan es deixa travessar per aquesta pràctica amorosa?

Sonia Fernández Pan. Investigadora i comissària, escriu a través de l’art. Des de fa anys experimenta el que ha anomenat «el gir cap a l’amistat de l’amor contemporani». Des del 2011 és autora d’esnorquel, un arxiu on-line de podcasts, converses per escrit i textos en què l’experiència de la trobada s’uneix a la pràctica de «pensar amb».

Irina Mutt. Crítica d’art i col·laboradora d’A-Desk, revista on publica regularment. Els seus escrits s’alimenten de l’activisme i la convicció que des de la crítica d’art es pot empènyer la transformació social. Ha comissariat, entre altres exposicions, Deshaciendo texto (Inéditos, La Casa Encendida, 2016) o A break can be what we are aiming for (BCN Producció, 2018).

Agraïments vídeo: Agustín Ortiz Herrera.