Activitat

MAPA D'EMPRESES QUE EXPLOTEN A LAS CAMBRERES DE PIS

25 març, 2017 - 18:00

El proper dissabte 25 de març hi haurà una trobada a Trinitat Vella en què es proposa abordar la precarietat laboral de Las Kellys realitzant col•laborativament un mapa militant destinat a denunciar els abusos i la pressió laboral que pateixen.
L'objectiu és assenyalar les relacions que s’estableixen entre els hotels, les empreses multiserveis i les polítiques institucionals que donen suport a aquests lobbies; així com mostrar les lluites encetades per les cambreres de pis. Si la cartografia ha vinculat sempre poder i territori, l'apropiació i subversió d'aquesta pràctica ens permet crear elements de contra-propaganda amb l'objectiu de transformar realitats socialment injustes.
L'activitat està vinculada a 'Diumenge tots els dies' l'obra de Julia Montilla a l’exposició En transició - Treball, situada a la segona plata del Centre d'Art i compta amb la participació de Las Kellys, la Iniciativa Cultural Baja a la Plaza, el Grup de Lectura Activa- Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero i l'equip de Cohabitar Entre-.

Data: 25.03.2017
Tipus d'activitat: mapeig i berenar
Horari: 18:00 h-20:00 h
Adreça: Plaça de la Trinitat
Com arribar-hi:
BUS 11, 40, 126, 127
METRO L1 (Trinitat Vella)

La cara B del turisme a Barcelona
L'última reforma laboral ha fet possible que un hotel subcontracti part del seu procés productiu a una altra companyia i que, a més, aquesta no estigui supeditada als convenis sectorials. Nombrosos hotels utilitzen el subterfugi de l'externalització per pagar menys a les cambreres de pis. Així, els enormes beneficis que van portar a la patronal hotelera a assenyalar que l'estiu del 2016 va ser el millor de la seva història tenen la seva contrapartida en l'explotació laboral, la disminució dels drets o la minva milionària a la Seguretat Social. Per denunciar aquests excessos, el col·lectiu que es dedica a la neteja -netamente femení, com tantes professions associades- es va organitzar i va crear al 2016 l'associació Les Kellys.

Programació