Objectes artístics / Matèries i estètiques

Col·loqui vinculat al programa públic d'activitats 'Coses que fan coses'
dijous, 26 novembre, 2020
Activitats

Creuament 4. ​Activitat vinculada al cicle 'FER COSES', en el marc del programa públic d'activitats 'Coses que fan coses', comissariat per la Blanca Callén.​​ En col•laboració amb el programa de doctorat en Persona i Societat en el Món Contemporani (UAB)

A partir del treball expositiu Vida de O, de Lúa Coderch, i les peces Torrent Echidna Attractor o Full Fantom Five, de Lucía C. Pino, es proposa un diàleg sobre les possibilitats i implicacions d’activar, vitalment i artísticament, paradigmes eticopolítics que descentrin el subjecte humà (artista) per reconèixer i restablir relacionalitats híbrides i més horitzontals amb els objectes i la matèria, entre humans i no humans.

Lúa Coderch: artista, professora i investigadora el treball de la qual se centra en la dimensió superficial, estètica i fenomenològica de la nostra vida en comú i les seves implicacions filosòfiques i polítiques latents, mitjançant la combinació de pràctiques narratives i pràctiques objectuals en vídeos, performances i instal·lacions que configura com a dispositius de recerca.

Lucía C. Pino: artista la pràctica de la qual s’enfoca a la recerca escultòrica a través de l’estudi i la vinculació amb textos, objectes, materials, associacions, comportaments... El seu treball revela tensions dialèctiques entre la subjectivitat i el vitalisme de les coses que posen en evidència la seva incidència política o interès, més enllà de l’antropològic.