Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

El '#grecjove' busca nous públics amb una dotzena d'espectacles i una pila d'activitats

dj. 06/06/2019 | 15:00 H

Com serà el teatre de demà? D'entrada, necessitarà espectadors, com el d'avui. D'aquí que el Grec 2019 Festival de Barcelona hagi començat a buscar-los (o potser a crear-los?) amb una programació que no només inclou una dotzena llarga de propostes pensades per als espectadors i espectadores joves sinó, també, un munt d'activitats que busquen estimular la participació i connectar-los amb el món de l'escena.

És l'anomenat #grecjove, que per primera vegada obre al festival una finestra per la qual els i les joves i adolescents d'entre 13 i 20 anys poden contemplar el paisatge de la creació escènica i entrar a formar-ne part, potser com artistes, sí, però, especialment, com a públic desitjós d'experiències noves.

I és que el Grec ha programat un seguit d'espectacles que potser no són exclusius per als públic jove i adolescent, però que encaixen perfectament amb les seves preferències, ja que són uns muntatges insòlits, atrevits i valents que plantegen als espectadors i espectadores una pila de preguntes que potser els i les més joves encara no s'havien fet mai.

Així, podreu veure al Grec des de revisions d'obres de Shakespeare que les posen en contacte directe amb el món i el pensament d'avui (a càrrec de companyies com Els Pirates Teatre o Parking Shakespeare, que ha reclutat directors com Carla Rovira o Israel Solà) a muntatges diferents protagonitzats per actors i actrius joves sortits de l'Institut del Teatre com Flam, de Roger Bernat, o propostes que porten directament la realitat dels nois i noies de la ciutat a l'escenari com Oi Néoi (Els nous), dins del projecte Pi(e)ce.

Trobareu molts espectacles sobre temes tan relacionats amb els i les joves com la revolució (Intersections, amb un format absolutament innovador), espectacles amb molts anys que segueixen sent tan radicals i sorprenents avui com el primer dia (com el Manes de La Fura dels Baus) o bé muntatges de teatre d'objectes on el creador David Espinosa ens ensenya com explicar uns història sense cap actor ni actriu. Els i les adolescents, d'altra banda, són protagonistes absoluts de Future Lovers, de la innovadora companyia madrilenya La tristura.

De l'estranger arriben propostes radicals i especialment aptes per als joves i adolescents com la radicalíssima trilogia de la nord-americana Nora Chipaumire que formen *N!gga, #Punk i 100%POP, o barreges fascinadores de música i activisme (no us perdeu A 24-Decade History of Popular Music, de Taylor Mac) o el circ, especialment jove i renovador, dels australians Gravity & Other Myths i el seu espectacle Backbone.

Però no tot són espectacles. El #grecjove inclou també tot d'activitats destinades a fer participar els espectadors: des d'una festa inaugural al Pati de les dones del CCCB amb música, actuacions d'arts de carrer i moltes sorpreses amb un regust estiuenc, a uns Assajos Oberts que permeten descobrir com s'enllesteix un espectacle abans de l'estrena, passant per intervencions artístiques i xerrades post-funció on debatre sobre el que acabem de veure.

Entre les activitats, uns Reptes especialment interessants que desafien els i les joves i adolescents a submergir-se en el món de les arts escèniques, sigui mitjançant un taller "explosiu" d'arts escèniques a càrrec de La tristura, tallers de danses urbanes, tallers per aprendre a fer teatre en espais no teatrals o xerrades i converses pensades per mostrar als públics més joves els secrets més amagats i sorprenents de Shakespeare i les seves creacions.

Són només algunes de les moltes activitats que trobareu en una edició del Grec Festival de Barcelona que ha trobat a la ciutat una pila de còmplices en la tasca de seduir els nous públics. Consulteu pròximament la programació completa del #grecjove al web del festival i no us perdeu les activitats que en formen part. El teatre més jove el trobareu... al Grec.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades