4rta edició del BAM Cultura Viva a Fabra i Coats

El festival BAM Cultura Viva 2020 es durà a terme els dies 24, 26 i 27 de setembre al Recinte Fabra i Coats. S’han programat més de vint propostes artístiques de proximitat, per a tots els públics i tots els gustos. Les entrades estan exhaurides, però se’n poden alliberar en qualsevol moment.

17/09/2020 16:29 h

Laia Ruiz

En el marc de la festa major de Barcelona, arriba la quarta edició del BAM Cultura Viva. El festival es celebra els dies 24, 26 i 27 i barreja actuacions i activitats, com la Fira del Disc Independent o audicions col·lectives.

El BAM Cultura Viva és una programació que, des de fa quatre anys, i a diferència d’altres propostes, es concreta conjuntament des d’un entorn extens de gent i agrupacions, que es va ampliant i reforçant amb el temps, format pels col·lectius del teixit comunitari i de l’economia social i solidària com Alterevents, l’Ateneu L’Harmonia, Cultura en Vivo, El Triangle Contracultural, Indigestió, Le Good Good, Llobregat Block Party, Pedra, Quesoni, Quepo i altres persones a títol individual.

Seguint els valors participatius i de co-creació del festival i com cada any, la programació s’ha co-construït a partir d’una convocatòria oberta on van arribar gairebé cinc-centes propostes connectades amb la música. Posteriorment, una comissió, formada per membres del Plenari del BAM Cultura Viva i assegurant la diversitat de perfils i experiències, ha fet una escolta activa de totes les propostes i s’ha reunit telemàticament per debatre i donar forma al cartell definitiu.

El programa inclou projectes musicals que van des del pop, fins a la música urbana i la world music, tot plegat amanit amb apunts de jazz i experimental. Enguany es destaca la proximitat de les bandes i les propostes musicals que, en molts casos, impulsen teixits associatius i comunitaris de Barcelona, que mereixen l’altaveu històric d’unes festes de la Mercè especials.

També s’han organitzat un seguit d’activitats i tallers perquè totes les persones puguin gaudir d’aquest espai de festa major. Moltes d’aquestes activitats han sorgit de les mateixes propostes dels artistes seleccionats a través de la convocatòria pública i d’altres son propostes dinamitzades per projectes que formen part del programa Cultura Viva. Les propostes es dirigeixen a famílies, infants, estudiants de música, artistes, i una gran varietat de públics.

Totes les activitats i tots els tallers son oberts i gratuïts. Tot i que les entrades estan exhaurides, es poden alliberar algunes en qualsevol moment pel que recomanem anar revisant. Consulteu el programa i els artistes convidats, o reviseu si s’alliberen entrades.

Etiquetes associades a la notícia