Activitats de maig de l'Espai Consum Responsable

Comencem el maig amb noves activitats per promoure el consum responsable! Descobrirem exposicions, veurem documentals, visibilitzarem cooperatives i comerços de barri i aprendrem sobre horts urbans i plantes oblidades. No t'ho perdis!

21/04/2021 14:05 h

Ajuntament de Barcelona

Activitats

  • [Cinefòrum] Terra d’Oportunitats amb l’Olivera Cooperativa

Emmarcat en el programa del Putxet Verd, l’Olivera Cooperativa ens comparteix el documental Terra d’Oportunitats, on es descriuen les vivències i els objectius de la comunitat de la cooperativa. I després, reflexionarem conjuntament sobre el futur de l’agricultura a través del marc d’una cooperativa de treball que acull a persones amb diversitats i que, a la vegada, aposta per una producció agrícola i ecològica.

Quan: 6 de maig de 18 h a 20 h
Lloc: Casal de barri El Putxet (carrer de Marmellà, 13)
Amb: Coorganitza Casal de barri El Putxet (dins el cicle El Putxet Verd). Col·labora l’Olivera  Cooperativa. Fes clic aquí per inscriure’t.

 

  • [Inauguració] La Cuina del Consum Responsable al Centre Cívic del Coll i Presentació de la Guia d’Aprofitament Alimentari

Inaugurem l’exposició de La Cuina del Consum Responsable al Centre Cívic del Coll i acompanyarem la inauguració amb la Presentació de la Guia d’Aprofitament Alimentari, una guia de bones pràctiques per reduir el malbaratament alimentari augmentant la seguretat alimentària als barris de Barcelona.

Quan: 6 de maig de 17.30 h a 19.30 h
Lloc: Centre Cívic el Coll-La Bruguera (carrer de l’Aldea, 15)
Amb: Coorganitza Centre Cívic El Coll-La Bruguera (dins el cicle La Primavera Verda). Col·labora Espai Ambiental  Cooperativa. Fes clic aquí per inscriure’t. 

 

  • [PIM] Punt Informatiu Mòbil del Consum Responsable a La Primavera Verda del Coll

Durant la Primavera Verda del barri del Coll habilitarem un Punt Informatiu Mòbil per a ajudar a visibilitzar el petit comerç del barri i les alternatives de consum conscient que les ciutadanes poden trobar a la ciutat. A més, convidarem a (des)vestint aliments, que ens acompanyaran amb un conte sobre l’alimentació sostenible, un joc de cartes per fer que la canalla també gaudeixi de la festa i alguna dinàmica per experimentar i entendre l’impacte ambiental que suposa l’actual sistema alimentari.

Quan: 15 de maig al matí
Lloc: Parc de la Creueta del Coll (passeig de la Mare de Déu del Coll, 77)
Amb: Coorganitza Centre Cívic El Coll-La Bruguera (dins el cicle La Primavera Verda). Col·labora (des)vestint aliments. Només calen inscripcions per als jocs, i es faran presencialment el mateix dia.

 

  • [Presentació de llibre] Cooperativisme i Agroecologia a Barcelona: vine a conèixer les cooperatives de consum de la ciutat!

Coneixes les cooperatives i agrupacions de consum del teu barri? T’agradaria saber com s’organitzen i articulen els grups de consum de la ciutat? En aquesta activitat ens acompanyen algunes de les persones que han participat en l’edició de l’assaig “Cooperativisme i Agroecologia a Barcelona. 25 anys: 1993-2018” per explicar-nos com va anar el procés i quines conclusions se’n van extreure després d’entrevistar a diverses cooperatives de la ciutat. Un cop acabada la presentació, ciutadania i membres de les agrupacions de consum agroecològic tindrem una estona per treballar conjuntament com ampliar el consum de productes ecològics, transformadors i de proximitat.
L’acte comptarà amb la presència del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària, Álvaro Porro.

Quan: 19 de maig de 17.30 h a 19.00 h
Lloc: Online per la plataforma Zoom. S’enviarà enllaç a les persones inscrites.
Amb: Coorganitza la XEAB (dins el cicle “Suma’t a l’Alimentació Sostenible”). Col·labora (des)vestint aliments i l’Aresta Cooperativa. Fes clic aquí per inscriure’t.

 

  • [Ruta/Xerrada] Ruta de les plantes oblidades

Reprogramem aquesta ruta pels entorns de l’Aula  Ambiental del Bosc Turull, de la mà del col·lectiu Eixarcolant. En aquesta ruta, Eixarcolant ens mostrarà quines són aquelles plantes silvestres comestibles que hem anat oblidant al llarg del temps. I és que a la dieta mediterrània sempre hem aprofitat els sabors que ens ofereix l’entorn, però poc a poc i amb l’entrada de l’alimentació globalitzada hem anat oblidant espècies i varietats de creixement silvestre que ens aporten nutrients i sabors espectaculars!

Quan: 26 de maig a la tarda
Lloc: Aula Ambiental Bosc Turull (passeig de Turull, 2)
Amb: Coorganitza l’Aula Ambiental del Bosc Turull. A càrrec del col·lectiu Eixarcolant. Fes clic aquí per inscriure’t. El número d’inscripcions resta subjecte a les mesures de seguretat vigents el dia de l’activitat.

 

  • [Taller/Xerrada] Potenciar la productivitat dels horts urbans

Fer Agricultura Urbana als horts urbans (municipals o comunitaris) resulta molt atractiu: ens aporta nombrosos impactes socials positius, i a més ajuda a potenciar l’autoconsum d’aliments sans i sostenibles… Però també pot ser complicat, ja que en moltes ocasions el terra està molt compactat i contaminat per les activitats industrials que es realitzaven en un passat no molt llunyà. Podem recuperar aquest terra amb adobs orgànics, però sabem quin mètode o quin adob és el més adequat per a cada etapa de recuperació i producció?

Realitzarem una activitat per mostrar diferents tècniques de producció d’adobs orgànics, com combinar-les per trobar les millors aplicacions, i quines metodologies podem fer servir per aplicar a la terra en cada fase de recuperació de sòls o producció agrària també a terrats, balcons i horts verticals.

Quan: 29 de maig al matí
Lloc: Green City Lab (Akasha Hub) (carrer de la Verneda, 35)
Amb: Coorganitza Carbón Vivo (dins de les 48 h d’Agricultura Urbana). Col·labora Green City Lab, Abono km0 i Espai Ambiental Cooperativa.  Fes clic aquí per inscriure’t.