Barcelona ja és la setena ciutat que rep més inversió tecnològica

L’Observatori Barcelona mostra la fortalesa de la marca de la capital catalana en el context general de crisi econòmica a causa de la pandèmia, un fet important de cara a aprofitar les oportunitats que sorgiran amb la implantació de polítiques públiques transformadores, com els fons europeus Next Generation.

03/03/2022 14:54 h

Ajuntament de Barcelona

L’informe sobre Barcelona al món, elaborat conjuntament amb la Cambra de Comerç, engloba indicadors diversos dels anys 2020 i 2021 i destaca que la ciutat es considera la més segura del món i escala quinze posicions respecte a l’edició anterior de l’informe Safe Cities Index 2021, elaborat per The Economist.

Aquest és l’avanç de posicions més destacat, seguit pel de la recepció d’inversió tecnològica, en què la ciutat avança nou posicions. Una altra dada que referma la ciutat com a hub tecnològic de referència a Europa és que és la cinquena en projectes d’inversió estrangera directa pel que fa a projectes tecnològics, segons el rànquing de Tech Cities of the Future de l’any 2020-2021.

Bon posicionament també en sostenibilitat i model de ciutat

Segons l’informe, la ciutat destaca també en els paràmetres següents:

  • Activitat econòmica: se situa per primera vegada des de l’any 2016 entre les vint ciutats amb més competitivitat global, segons l’informe Global Power City Index 2021 és la divuitena del món i la setena d’Europa. Des del 2020, es desplega un pla d’acció específic per a la recuperació econòmica, amb mesures impulsades pel Centre de Coordinació de Resposta Econòmica (Cecore).
  • Confiança en l’àmbit de la inversió internacional: novena posició entre les principals àrees urbanes del món en captació de projectes d’inversió estrangera l’any 2020 i segona ciutat en projectes de centres de recerca, segons el Global Cities Investment Monitor 2021.
  • Atracció de visitants i turistes: novena ciutat més atractiva del món, segons el rànquing World’s Best Cities 2021.
  • Preferència per ubicar una empresa emergent: és la tercera ciutat preferida d’Europa per quart any consecutiu i se situa entre els cinc primers ecosistemes emergents del món, segons The Global Startup Ecosystem Report 2021
  • Estudis empresarials: és l’única ciutat d’Europa amb dues institucions docents (IESE i ESADE) entre les deu millors escoles de negocis del continent europeu durant l’any 2021, segons el Financial Times.
  • Sostenibilitat: és la catorzena ciutat més sostenible d’Europa el 2021, segons Schroders European Sustainable Cities Index. Així, es reconeix la incorporació de la sostenibilitat com a pilar estratègic de les polítiques de desenvolupament i en el marc de l’agenda econòmica Barcelona Green Deal.
  • Model de ciutat: és la novena ciutat amb més intensitat creativa d’Europa, d’acord amb The Cultural and Creative Cities Monitor 2020, segons la Comissió Europea.

Si voleu consultar els documents de l’Observatori Barcelona d’anys anteriors, feu clic aquí.

 

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades