Comença la fase decisòria dels pressupostos participatius

Els pressupostos participatius arriben a la fase de priorització. Després d’haver recollit 822 propostes d’inversió vàlides de la ciutadania, s’inicia la fase decisòria. Des del 22 de març i fins al 5 d’abril, els veïns i les veïnes triaran quins seran els dos-cents projectes que passaran a la fase de votació definitiva, vint per cada districte.

22/03/2021 14:20 h

Ajuntament de Barcelona

Des de l’inici del procés dels pressupostos participatius s’han recollit prop de dues mil propostes veïnals a tota la ciutat. D’aquestes propostes, 822 compleixen els requisits de la convocatòria, és a dir, són projectes d’inversió, sense despesa corrent associada, no estan en execució actualment, són de competència municipal i respecten els límits econòmics, entre d’altres.

Entre les propostes de la ciutadania destaquen les que responen a la millora de l’entorn i l’espai urbà, amb la pacificació de carrers (170 propostes) i l’actuació sobre el verd (107 propostes) com a categories destacades. Pel que fa a l’àmbit de l’espai públic, s’han recollit una gran quantitat de propostes sobre intervencions genèriques (78), entorns escolars (81), mobilitat i xarxa ciclista (64) o mobiliari urbà (40).

Segons les propostes recollides per cada territori, el districte de Sants-Montjuïc és el que concentra un nombre més alt de projectes, amb 128, seguit de Sant Martí, amb 102.

Consulteu tots els detalls dels projectes presentats a cada districte:

  1. Ciutat Vella
  2. L’Eixample
  3. Sants-Montjuïc
  4. Les Corts
  5. Sarrià – Sant Gervasi
  6. Gràcia
  7. Horta-Guinardó
  8. Nou Barris
  9. Sant Andreu
  10. Sant Martí

El procés de priorització

Totes les persones de 14 anys o més que estiguin empadronades a Barcelona podran participar en la fase de priorització. Es podran emetre fins a deu suports per persona, de qualsevol dels districtes, a través de la plataforma Decidim Barcelona. Els vint projectes de cada districte amb més suports passaran a la fase de votació definitiva, que tindrà lloc al juny i per a la qual es destinaran fins a trenta milions d’euros dels pressupostos municipals fins al final del mandat.

Etiquetes associades a la notícia