Comença la construcció del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic

Amb l’enderroc dels antics restaurants del moll de Gregal es posa en marxa la rehabilitació de l’espai de restauració del Port Olímpic. Les obres de desmuntatge duraran fins a mitjan estiu i tot seguit començarà la construcció del nou Balcó Gastronòmic, que inclourà onze restaurants i tres botigues gastronòmiques. També avancen a bon ritme la construcció de l’accés que millorarà la connexió del port amb la Vila Olímpica, l’adequació dels espais d’economia blava i la nova urbanització, que convertirà el dic de recer en un mirador.

26/02/2023 09:20 h

Ajuntament de Barcelona

També s’enderrocaran altres elements característics, com els blocs d’escales i les pèrgoles sota les quals s’ubicaven les terrasses dels restaurants. A més, s’iniciarà la construcció del nou accés que comunicarà amb la platja de la Nova Icària, cercant millorar la connexió entre l’activitat del port i el litoral de la ciutat.

Els treballs de desmuntatge es faran compatibles amb l’activitat del Centre Municipal de Vela, que es començarà a reformar aquesta primavera.

En el Balcó Gastronòmic, que obrirà l’estiu del 2024, s’hi invertiran 15,9 milions d’euros. El projecte forma part de la gran transformació per reactivar el Port Olímpic que des del 2020 impulsa Barcelona de Serveis Municipals (BSM) i que inclou tres grans pilars: el sector nàutic, l’economia blava i la restauració.

Bon ritme de la resta d’obres

Paral·lelament s’està treballant en l’obertura del nou accés que connectarà el moll de Mestral amb l’avinguda Litoral. Ja es pot veure el que serà el nou vial soterrat que travessarà el passeig Marítim i que configurarà una nova entrada per a vianants.

Serà l’únic punt d’accés per a vehicles, un cop desaparegui l’actual rampa del carrer de la Marina, amb entrada directa a l’Aparcament BSM Litoral Port. Això minimitzarà el trànsit rodat per l’interior del Port Olímpic. Les obres s’acabaran a principis d’estiu.

Al dic de recer ja es comença a definir l’espai que ocuparan els 28 locals per a activitat empresarial i els 70 pallols —petits magatzems per al material de les embarcacions— que s’ubicaran sota el dic.

Allà hi haurà un ampli mirador de 500 metres de longitud, que oferirà una vista privilegiada sobre el litoral barceloní. La finalització de la reforma completa del dic de recer es preveu per al primer trimestre del 2024.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades