Comencen els enderrocs per construir el nou CAP del Fort Pienc

La construcció del nou CAP del Fort Pienc comença a fer-se realitat. El mes de juliol es van posar en marxa els treballs per enderrocar la nau que ocupava la cantonada del carrer de Nàpols amb la gran via de les Corts Catalanes, l’espai on s’ubicarà el nou centre d’atenció primària.

10/08/2022 12:06 h

Ajuntament de Barcelona

Aquestes obres, que s’allargaran entre quatre i sis mesos, arriben després de la retirada de la teulada d’amiant de la nau. Les tasques de desamiantatge s’han fet d’acord amb el pla de treball validat per la Inspecció de Treball de la Generalitat.

A banda dels treballs d’enderroc, a mitjans de juliol es va tancar de manera definitiva l’àrea de gossos que hi havia a la cantonada Nàpols amb la Gran Via per tal d’alliberar el sòl necessari. Els veïns i veïnes trobaran l’àrea de gossos més propera al parc de l’Estació del Nord, al carrer de Nàpols, entre l’avinguda de Vilanova i el carrer dels Almogàvers.

Totes aquestes tasques són necessàries per poder avançar pel que fa a la construcció del nou CAP del Fort Pienc i donar així resposta a una antiga reivindicació veïnal.

Equipament sanitari i habitatge públic

El nou CAP serà un edifici construït per l’Institut Municipal de l’Habitatge (IMHAB), que a més de ser un equipament sanitari tindrà habitatges públics a les plantes superiors.

En concret, el nou centre d’atenció primària ocuparà la planta baixa i la primera planta de l’edifici i tindrà un total de 2.600 metres quadrats de superfície.

S’estima que l’edifici inclourà uns vuitanta habitatges dotacionals. Està previst que l’IMHAB formalitzi al setembre el contracte per a la redacció del projecte bàsic i executiu de l’edifici, un cop fallat el concurs.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades