El nou CAP Fort Pienc ocuparà 2.700 m2 a Nàpols-Gran Via

S'ha acordat amb el Servei Català de la Salut les noves ubicacions de quatre centres d'atenció primària de la ciutat que necessiten més capacitat com el CAP Besòs, Font Pienc, Gòtic i Raval Nord. També es construirà un CAP nou al barri del Congrés i els Indians, que descongestionarà el CAP Maragall, que assumeix fins ara tota la població de la zona.

22/12/2020 10:10 h

Ajuntament de Barcelona

La pandèmia, ha obligat als centres d’atenció primària a adaptar-se a una nova manera de treballar amb més ventilació i espai per mantenir les distàncies. La majoria dels centres que canviaran d’ubicació no complien aquestes característiques o s’havien quedat petits.

La nova ubicació pel CAP Fort Pienc serà al solar de la cruïlla del carrer de Nàpols i la Gran Via, on també està prevista la construcció d’un edifici d’habitatge públic per part de l’Institut Municipal de l’Habitatge (IMHAB). El centre ocuparà la planta baixa i la primera planta de l’edifici i tindrà un total de 2.700 metres quadrats de superfície.

Aquesta Àrea Bàsica de Salut disposava fins fa poc de dos centres d’atenció primària, el CAP Carles I, amb una superfície de 500 m² i el CAP Passeig de Sant Joan, de 600m². El CAP Carles I es va haver de tancar perquè no tenia cap consulta amb ventilació natural, i per aquesta raó el CAP Passeig de Sant Joan ha passat a assumir totes les persones usuàries.

Equipament provissional a Alí Bei

Davant d’aquesta situació, el Servei Català de la Salut està instal·lant un nou equipament provisional per poder esponjar la tasca que ha assumit aquest centre. El mòdul de suport al CAP s’està instal·lant al carrer Alí Bei, just en un interior d’illa al costat del centre. Aquest nou equipament constarà de 8 consultes i estarà en funcionament previsiblement al febrer.

La regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha volgut fer valdre “l’esforç de moltes àrees de l’Ajuntament i dels districtes per aconseguir posar a disposició aquests espais. Aquests mesos s’ha treballat molt per facilitar espais provisionals de suport als CAP, però disposar d’espais definitius és clau per potenciar l’atenció primària a la ciutat”.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia