En marxa les obres de la segona promoció d’habitatge públic a la Trinitat Vella

Avui s’ha posat la primera pedra dels 53 nous habitatges públics als terrenys de la presó de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. En aquests pisos es reallotjaran les famílies afectades per la renovació urbana dels entorns que viuen en condicions d’habitabilitat precàries. Aquesta és la segona promoció que es posa en marxa en aquest espai, després que a finals del 2022 comencessin els treballs d’una primera promoció de 41 pisos.

31/01/2024 12:28 h

Ajuntament de Barcelona

La inversió municipal és de 12,1 milions d’euros, que se sumen als 8,2 milions d’euros d’inversió de la primera promoció. La previsió és que els 41 habitatges de la primera promoció estiguin acabats el darrer trimestre del 2024 i els 53 que comencen ara s’acabin el segon trimestre del 2026.

Un cop s’enderroqui la presó, es completarà la segona fase de la primera promoció, amb 35 habitatges més, que sumaran un total de 129 habitatges per al reallotjament de famílies de la Trinitat Vella. Totes dues promocions són fruit de l’acord del 2021 amb la Generalitat per al trasllat de les antigues presons de Wad-Ras i la Trinitat Vella a la Zona Franca.

Com seran els pisos?

La nova promoció de 53 pisos tindrà un pati interior que serà una plaça pública, on se situaran els quatre vestíbuls de la promoció. Pel que fa a les dimensions, quaranta pisos seran de tres habitacions i tindran entre 74 i 79 metres quadrats, nou seran de dues habitacions i tindran entre 58 i 66 metres quadrats i quatre seran de quatre habitacions amb una superfície d’entre 81 i 89 metres quadrats.

L’edifici s’ha dissenyat tenint en compte criteris perquè tingui una baixa demanda energètica. El projecte també preveu elements per fer els habitatges més saludables, com la utilització de materials lliures de tòxics.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades