Comencen les obres per a l’ampliació del CAP Besòs

Les noves instal·lacions del CAP se situaran a les tres plantes superiors d’un nou edifici de 5.200 metres quadrats que ocuparà l’espai alliberat amb l’enderroc de l’antic Cinema Pere IV, al districte de Sant Martí. Aquest espai també inclourà la nova Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner i un auditori.

03/10/2023 19:57 h

Ajuntament de Barcelona

El nou edifici de titularitat municipal, dissenyat per l’estudi d’arquitectura de Jorge Vidal, tindrà planta baixa, més sis plantes i un pis soterrani.

Es tracta d’un edifici totalment eficient des del punt de vista energètic i mediambiental, que tindrà tres grans espais:

  • Un auditori d’usos múltiples, al pis soterrani, per a tot tipus d’activitats, de més de 500 m².
  • La nova biblioteca pública Ramon d’Alòs-Moner (actualment es troba a la rambla de Prim, 87, i comparteix espais amb el Centre Cívic del Besòs), que ocuparà espais de la primera, la segona i la tercera planta i l’entresolat, amb una superfície aproximada de 2.400 m².
  • Les noves instal·lacions del CAP Besòs, a les tres plantes superiors de l’edifici, per doblar la superfície del CAP actual i passar de 1.500 m² a 3.000 m², amb una connexió amb l’existent a través d’una passera que integrarà completament tots dos edificis.

L’equipament tindrà una superfície total de 5.246,72 metres quadrats, dels quals l’Ajuntament de Barcelona disposarà de 3.449,6.

Aquest projecte es desplega a partir d’un conveni signat entre l’Ajuntament de Barcelona i el CatSalut per fer possible l’ampliació del CAP Besòs. La inversió total que preveu aquest conveni  és de 15.230.622 euros, dels quals 9,8 M€ els aporta l’Ajuntament de Barcelona (4 M€ a través del Pla de barris per finançar els espais de caire comunitari i per entitats) i 5,5 M€ el Departament de Salut de la Generalitat.

Segons el calendari previst per a l’execució de l’equipament, la primera fase de les obres s’acabarà cap al mes de juliol del 2025, i la segona, al maig del 2026.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia