Continua oberta la línia de subvencions per al canvi de persianes d'establiments comercials

L’Ajuntament de Barcelona destina un milió d’euros per tal de millorar l’atractivitat exterior del comerç de la ciutat i dels carrers comercials mitjançant el canvi de les persianes que tanquen els locals. Així, els locals que canviïn les seves persianes exteriors cegues per d’altres que permetin veure l’interior de la botiga amb la persiana baixada, com són les encunyades o de malla o similars, podran acollir-se a aquesta nova convocatòria d’ajuts.

21/07/2022 11:58 h

Comerç

La voluntat daquesta iniciativa, batejada amb el nom d’Aparadors vius, és millorar latractivitat del comerç; facilitar que tant laparador com el producte del comerç siguin visibles més enllà de lhorari comercial i esdevinguin aparadors les 24 hores; prevenir lincivisme de les pintades perquè els models proposats el dificulten; dotar de més vitalitat i sensació de netedat els carrers on es troba el teixit comercial, i diferenciar, fora dels horaris comercials, els locals que tenen activitat econòmica dels que no en tenen.

Les subvencions, emmarcades dins el programa “Amunt persianes”, es poden sol·licitar fins al 30 de setembre. Es pot trobar tota la informació per fer el tràmit en aquesta pàgina web. Concretament, poden sol·licitar lajut els establiments que hagin fet o tinguin previst fer aquest canvi de persiana durant tot lany 2022. La previsió és poder arribar a uns 500 locals.

Els destinataris són els titulars dactivitats comercials, de serveis, restauració, oci nocturn i allotjament turístic en establiments en planta baixa i/o a peu de carrer. En el cas que la persona sol·licitant no sigui la propietària, haurà de facilitar document que acrediti lautorització de la persona propietària.

La substitució de cada persiana se subvencionarà amb un màxim de 2.000 euros i un mateix titular podrà sol·licitar fins a un màxim de tres subvencions per actuacions de canvi de persiana (màxim de 6.000 euros). Els ajuts, que es gestionaran des de Barcelona Activa, satorgaran per ordre darribada fins a exhaurir el pressupost previst. Les despeses subvencionables són les directament relacionades amb el subministrament, transport i instal·lació de les persianes.

Etiquetes associades a la notícia