El CAP Passeig de Sant Joan de Barcelona s’amplia amb un nou annex assistencial

El nou espai s’ha instal·lat de manera provisional fins que es construeixi el que serà el nou CAP Fort Pienc, en un solar municipal a la gran via de les Corts Catalanes, a la cantonada amb el carrer de Nàpols. El mòdul assistencial disposa de 9 consultes, que, sumades a les 19 que té el CAP, doten el centre d’un total de 28 consultes.

15/03/2021 18:17 h

Districte Eixample

Aquest dilluns, 15 de març, ha entrat en funcionament el nou edifici que servirà per ampliar el servei assistencial del Centre d’Atenció Primària Passeig de Sant Joan de Barcelona, al barri del Fort Pienc. L’espai està situat en un interior d’illa, al carrer d’Alí Bei, 18, té una superfície de 317 metres quadrats i està equipat i preparat per atendre urgències covid i consultes d’especialitats.

Consta de dues plantes amb 9 consultes, que, sumades a les 19 de què ja disposa el centre, augmenten a 28 les consultes de l’atenció primària en aquesta zona del districte de l’Eixample. El mòdul té dues plantes, totes dues amb consultes d’especialistes, un office, un espai d’emmagatzematge i dues sales d’espera. El cost de la construcció, la instal·lació i l’equipament del nou model assistencial ha estat de 79.500 euros.

El CAP Passeig de Sant Joan, gestionat per l’Institut Català de la Salut, té una població assignada de prop de 30.000 persones. La seva cartera de serveis inclou medicina de família, pediatria, salut sexual i reproductiva, infermeria, odontologia, treball social i atenció especialitzada. També gestiona dues residències de gent gran.

Ubicació definitiva del CAP Fort Pienc

La ubicació definitiva del CAP Fort Pienc serà el solar municipal situat a la cruïlla entre el carrer de Nàpols i la gran via de les Corts Catalanes, on es preveu la construcció d’un nou edifici d’habitatges per part de l’Institut Municipal de l’Habitatge (IMHAB), que tindrà una vuitantena d’habitatges de dotació a les plantes superiors. L’Ajuntament cedirà al Servei Català de la Salut 2.600 metres quadrats de l’immoble, situats a les plantes baixa i primera, on es preveu la construcció del nou CAP.

El centre disposarà de 41 consultes, sala de tractament d’emergència, boxs d’extracció i sala de grups i educació sanitària, a banda d’espais comunitaris, espais per a professionals i una àrea d’instal·lacions.

El futur CAP Fort Pienc donarà resposta a la saturació del CAP Passeig de Sant Joan, al qual s’han derivat professionals i pacients del CAP Carles I, que va tancar el mes de març de l’any passat.

Etiquetes associades a la notícia