El dentista municipal obre un nou centre a Torre Baró

A finals del 2018 es va iniciar un projecte pioner per garantir el dret de tota la ciutadania a la salut bucodental, independentment de la situació econòmica. Naixia així el dentista municipal, amb un centre situat al carrer de Viladomat. Ara, la iniciativa arriba a Torre Baró, amb l’obertura del segon local d’atenció odontològica gratuïta per a persones vulnerables.

15/04/2021 15:20 h

Ajuntament de Barcelona

L’obertura del nou centre, que es troba al número 3 de la plaça dels Eucaliptus, a Torre Baró, permet incrementar les hores d’atenció del dentista municipal un 33%, fins a les 121 hores setmanals, i augmentar les hores per a procediments d’higiene bucal en un 50%, fins a les 56 hores setmanals.

A més, el local suposa més proximitat per al veïnat dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Horta-Guinardó, que representen el 37% de les persones que s’hi van atendre l’any passat.

Més de dues mil persones ateses des de l’inici

Des que es va posar en marxa el servei, al novembre del 2018, amb l’obertura del primer centre, al carrer de Viladomat, el dentista municipal ha atès 2.080 pacients, amb 15.039 visites. Malgrat l’esclat de la pandèmia de la covid-19, l’any 2020 es van atendre 1.369 persones. Totes les persones han estat derivades per professionals vinculats amb el treball social: el 76,2% des de Serveis Socials, el 18,5% des d’algun servei social especialitzat i el 5,2% des d’algun centre d’atenció i seguiment (CAS) a les drogodependències.

Esforços compartits per a una salut dental millor

A més de l’obertura dels centres d’atenció odontològica gratuïta per a persones vulnerables, el consistori va signar, al mes de març, un conveni de col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu per atendre fins a 150 infants i 500 persones en situació de sensellarisme cada any. Igualment, fa prop d’un any es va signar un altre conveni amb l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental per atendre amb preus reduïts les persones vulnerables que siguin usuàries de la Targeta Rosa o bé de la Targeta Barcelona Solidària.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades