El Liceu aixeca el teló a nous creadors

El projecte Òh!pera estrena quatre òperes de nova creació en diferents espais del Liceu. Realitzat en col·laboració amb el Disseny Hub Barcelona i les escoles de creació de la ciutat, permet a l’alumnat d’aquestes escoles treballar en diferents disciplines del disseny a través de l’experiència de crear una òpera real des de zero. Les quatre microòperes (d’uns 30 minuts) es podran veure en una mateixa funció els dies 5, 6 i 9 (en dues funcions) de juliol.

26/06/2023 15:18 h

Ajuntament de Barcelona

L’artista resident del Gran Teatre del Liceu, Àlex Ollé, lidera la direcció artística del projecte, que presenta quatre microòperes dels compositors Andreu Gallén, Carlos de Castellarnau, Marian Márquez i Itziar Viloria, seleccionats en el marc del projecte Barcelona Creació Sonora, de l’ICUB, en què participen els directors d’escena Israel Solà, Cristina Cubells, Bàrbara Mestanza Peña i Jordi Oriol.

Els títols de les òperes de nova creació són Nala, Hi ha monstres que viuen per la seva curiositat, Filles del món i In the beginning everything was white. Un gran aparador per mostrar el talent emergent de la ciutat i projectar-lo internacionalment.

Els estudiants de grau i màster de les diferents disciplines de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAPC), l’Escola Superior de Disseny (ESDI), LCI Barcelona i IED Barcelona han treballat en aspectes com el disseny de l’espai escènic, el vestuari, la il·luminació i el disseny d’audiovisuals.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades