‘El mar comença aquí’, una campanya per conscienciar sobre gestos ben quotidians

Al districte de Sarrià – Sant Gervasi hi haurà 11 plaques informatives amb un missatge clar i inequívoc: ‘Aquí comença el mar. No hi llencis res’.

25/11/2020 13:13 h

Districte Sarrià -Sant Gervasi

On comença el mar? Als embornals de les clavegueres. A través d’aquests orificis, molts residus petits arriben al mar i provoquen tota mena d’efectes nocius en la flora i la fauna marina. La campanya ‘El mar comença aquí’ s’emmarca en la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2020, que se celebra del 21 al 29 de novembre.

11 punts al districte de Sarrià – Sant Gervasi

Els embornals del districte en els quals hi haurà plaques informatives amb un missatge clar i inequívoc: “Aquí comença el mar. No hi llencis res” es troben repartits a aquestes zones:

Escola Nabí, Vallvidrera

Baixador de Vallvidrera

Plaça de Sarrià

Plaça d’Artós

Carrer dels Vergós, 2. Mercat de les Tres Torres

Plaça de la Bonanova

Plaça de Joaquim Folguera

Mercat de Galvany

Via Augusta- carrer de Muntaner

Plaça de Molina

Plaça de Mañer i Flaquer

Residus al mar

Durant la temporada de bany del 2020, les embarcacions de recollida de residus flotants a les aigües del litoral barceloní van recollir un total 20 metres cúbics de residus. Al mar s’hi han trobat residus de tot tipus, per exemple, vidres, llaunes, plàstics, fustes, olis i greixos. També s’han retirat de la sorra de la platja un total de 381.640 quilograms de residus, 65.000 quilograms més que el 2019.

Són xifres molt preocupants i, per això, és important reflexionar: el mar no comença on entra en contacte amb la sorra, comença molt abans. I és a les nostres mans evitar embrutar-lo. Aquesta és precisament la idea central la campanya “Aquí comença el mar”, que anirà acompanyada amb una campanya d’informadors al costat dels embornals i amb una activitat pedagògica adreçada als centres escolars per tal que els més menuts treballin la fauna marina i entenguin l’impacte de les nostres rutines en la conservació del medi marí.

Podeu descarregar els materials de treball en aquest enllaç

Més informació