El PIAD de Les Corts estrena equipament per ampliar l’atenció a les dones

Avui s’ha inaugurat a les Corts el nou equipament que ocupa el Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD), un servei municipal de referència que anteriorment es trobava a la seu del Districte. El nou PIAD, situat al carrer d’Entença, 304, està especialment dissenyat per cobrir les necessitats del servei.

30/01/2024 13:30 h

Ajuntament de Barcelona

L’equipament que ha estrenat el PIAD té una superfície més gran que on es trobava anteriorment, una ampliació d’espai que permet millorar tant l’atenció a les usuàries com la feina de l’equip professional.

Obert al públic des de principis de gener, el nou PIAD és un espai de nova construcció, a peu de carrer, accessible, ben comunicat i en un entorn amb altres serveis de proximitat. Disposa de dues sales d’entrevistes i una sala de treball àmplia on es poden celebrar reunions, activitats i trobades de les entitats del districte, com la Taula de Dones de les Corts.

Des del PIAD de Les Corts també es desenvolupen programes d’acció comunitària oberts al barri i al districte, com el cicle “Teixidores de paraules i drets”, en col·laboració amb la Biblioteca Montserrat Abelló.

Una xarxa d’equipaments per atendre les dones

El PIAD de Les Corts és un dels dotze centres de la xarxa de punts d’informació i atenció a les dones (PIAD), un servei públic, gratuït i confidencial que ofereix informació, assessorament i orientació a les dones en diferents àmbits. També s’ofereixen serveis gratuïts d’atenció psicològica, d’assessorament jurídic i atenció grupal.

Els serveis dels PIAD estan adreçats a les dones majors d’edat i a les noies de 12 a 17 anys que visquin, estudiïn o treballin a Barcelona, i no cal estar empadronada. També atenen professionals i entitats de la ciutat que treballen en l’àmbit dels drets de les dones i de l’abordatge de les violències masclistes.

Informació pràctica sobre els PIAD

Per rebre atenció, cal demanar cita prèvia:

En cas d’urgència, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ofereix atenció les 24 hores durant els 365 dies de l’any, tant per via telefònica (900 703 030) com de manera presencial (carrer de la Llacuna, 25).

Prop de 2.500 dones ateses el 2023

Entre els mesos de gener i setembre del 2023, els dotze PIAD van atendre 2.459 dones, es van fer 7.911 entrevistes individuals i 1.333 dones van rebre atenció en una primera entrevista. A més:

  • 499 dones van rebre atenció psicològica.
  • 866 van ser ateses per advocades.
  • 439 van participar en les intervencions grupals.
  • 1.054 van participar en les intervencions comunitàries.

Entre els problemes essencials que s’han treballat des del PIAD destaquen les violències masclistes, la salut emocional i els processos de dol i d’autoestima.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades