El servei de Barcelona Activa que acompanya i assessora projectes que comencen i organitzacions en funcionament de l'ESS a la ciutat

Descobreix el servei d'assessorament especialitzat i personalitzat per tal d'acompanyar i ajudar a què el vostre projecte sigui una realitat amb els valors de l’Economia Social i Solidària.

23/06/2021 14:06 h

Ajuntament de Barcelona

Des de Barcelona Activa es treballa per impulsar, enfortir o repensar els vostres projectes socioeconòmics en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària! És per això que es compta amb el servei d’assessorament especialitzat i personalitzat per tal d’acompanyar i ajudar a què el vostre projecte sigui una realitat amb els valors de l’Economia Social i Solidària. El servei també ofereix assessorament a organitzacions de l’ESS que vulguin reformular-se i fan un acompanyament, entre d’altres, en generació de la idea, legislació, fiscalitat, comunicació, finançament, organització i gestió d’equips i seguiment en l’elaboració del pla d’empresa.

El darrer any s’han acompanyat 340 projectes o organitzacions per tal de guiar-los i oferir eines per tirar endavant cadascuna de les iniciatives. Per exemple, s’ha assessorat Les Mercedes, un servei de missatgeria que funcionava amb la lògica empresarial més tradicional i ara s’han constituït com a cooperativa. “Sense el SAESS no haguéssim arribat on som ara, és com un full de ruta amb cara humana. Barcelona Activa ens ha situat en l’ecosistema de la ciutat i hem establert vincles amb altres empreses”, destaquen des de Les Mercedes.

Qui també valora molt positivament el servei és La Tribu és Femenina, un grup de dones que vol aglutinar les dones que estan a casa: mestresses, persones malaltes, a l’atur o cuidadores, entre altres perfils, organitzant diverses activitats per tal de fer visible l’aportació d’aquest col·lectiu a l’economia i al benestar de la comunitat. La impulsora del grup que encara es troba en procés de creació, Cristina Arola, comenta que “al principi tenia un garbuix d’idees i des del SAESS em van ajudar a prioritzar-les” i afegeix que “han empatitzat amb el meu projecte que té una visió feminista i de cures, dos valors lligats a l’Economia Social i Solidària. M’han guiat per estructurar-lo”.

Un tercer testimoni que aquest darrer any ha passat pel SAESS és el bar Karli, una cooperativa que compta amb un espai gastronòmic que, al mateix temps, vol dinamitzar el barri del Poblenou amb activitats familiars. “El SAESS ens ha aportat coneixement, formació i acompanyament. Nosaltres no coneixíem l’Economia Social i Solidària i més enllà dels valors, ens han ajudat a treballar la part econòmica i financera que sempre és molt feixuga”, comenten els cooperativistes.

Reserva una cita amb el SAESS i comença a treballar en el teu projecte

Teniu un projecte d’emprenedoria social i col·lectiva? Voleu passar-vos a l’ESS i muntar una cooperativa, associació o empresa d’Economia Social? Sou un col·lectiu i li esteu donant voltes a un projecte amb activitat econòmica? Fa temps que desenvolupeu activitat de  manera informal i voleu formalitzar-la? Vols repensar algunes línies de la teva organització de l’ESS? Encara no coneixes totes les possibilitats que t’ofereix l’ESS? Reserva una cita amb el SAESS i l’equip tècnic de Barcelona Activa us atendrà presencialment a InnoBA o de manera virtual.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia