Els Arxius de Sants-Montjuïc i les Corts romandran tancats per una infecció fúngica als seus fons

Us informem que dos dels centres de l’Arxiu Municipal de Barcelona s’han vist obligats a tancar les seves portes i, per tant, a deixar d’oferir els seus serveis al públic i a les oficines municipals per una infecció de fongs que ha afectat la documentació conservada als seus dipòsits.

Es tracta dels Arxius Municipals dels Districtes de Sants-Montjuïc i les Corts i, des que es va detectar la incidència, s’ha estat treballant conjuntament entre la Direcció del Sistema Municipal d’Arxius i els responsables tècnics dels Districtes afectats. Fins ara s’ha posat en marxa un equip de conservadors i de personal de l’Arxiu Municipal per identificar l’abast de la infecció i iniciar els treballs de tractament de la documentació afectada. Així mateix, també s’han pres les mesures necessàries per a la protecció adequada de les persones que hi estan treballant. En aquests moments, encara no podem determinar la durada d’aquestes tasques, però s’estima que la previsió de reobertura dels dos centres no es produirà en menys de tres mesos. Tot i així, des dels canals de comunicació de l’Arxiu Municipal de Barcelona anirem informant sobre l’evolució d’aquesta afectació.

Disculpeu les molèsties que aquest fet us pugui ocasionar i des de l’Arxiu Municipal de Barcelona ens comprometem a restablir els serveis a aquests dos centres al més aviat possible.

Etiquetes associades a la notícia