En marxa la reforma del Centre Municipal de Vela, al Port Olímpic

Aquest mes de juny han començat els treballs que permetran renovar completament l’espai. Les obres s'emmarquen en el projecte de transformació del Port Olímpic i s’afegeixen al seguit de treballs que actualment es troben en curs amb l'horitzó de la celebració de la Copa Amèrica de Vela a la ciutat.

14/06/2023 14:43 h

Ajuntament de Barcelona

La reforma incrementa l’oferta de serveis per apropar la nàutica a la ciutadania i aplicar-hi criteris d’eficiència, sostenibilitat i accessibilitat. A banda de la millora de les instal·lacions, es construirà una nova sala polivalent, concebuda com un espai diàfan, adaptable a les necessitats de les persones usuàries del Port Olímpic: el Centre Municipal de Vela (CMV).

La rehabilitació també inclou la reparació de les diferents patologies aparegudes al llarg dels anys —com són la carbonatació del formigó i les filtracions d’aigua produïdes tant per les claraboies com per les juntes de dilatació del mateix edifici—, així com la reforma integral dels vestidors, l’hangar i el gimnàs.

Trenta anys apropant la nàutica a la ciutat

El CMV va néixer l’any 1992 com a part de l’equipament esportiu construït amb motiu dels Jocs Olímpics. Des del 2012 ha crescut com a centre nàutic i ha incorporat noves activitats com el surf de rem, el caiac i el submarinisme.

S’adreça a tots els públics, tant a particulars, empreses i entitats com a centres educatius. Actualment l’usen al voltant de divuit mil persones i més de cent mil escolars han practicat vela a l’escola que gestiona la Federació Catalana de Vela.

Notícies relacionades