En marxa les millores als Jardins de Cèsar Martinell

Els treballs duraran tres mesos i permetran millorar l'àrea de jocs infantils, la vegetació i la xarxa de reg, així com la visibilitat i la seguretat de l'espai. Mentre es facin les obres, l'espai romandrà tancat.

06/02/2024 09:15 h

Districte Eixample

La renovació dels Jardins de Cèsar Martinell ha començat aquest dilluns, 5 de febrer, i es preveu que estigui acabada al maig. L’objectiu és convertir l’interior d’illa, que té l’accés des del carrer de Villarroel, entre Diputació i la gran via de les Corts Catalanes, en un espai més verd, segur i accessible, d’acord amb les demandes del veïnat i la comunitat escolar del barri de l’Esquerra de l’Eixample.

Els treballs permetran renovar l’àrea de jocs infantils, millorar l’accessibilitat  i eliminar les barreres arquitectòniques. També es millorarà la visibilitat i la seguretat de l’espai. En aquest sentit, el projecte contempla l’eliminació de l’arbustiva que hi ha entre l’àrea de jocs i el mur perimetral, augmentant la superfície pavimentada de sauló dels jocs infantils. També es preveu el tancament i pavimentació de l’espai entre els badalots d’escales i l’ascensor de l’estacionament i el mur perimetral, amb una reixa metàl·lica.

Pel que fa a la vegetació, es renovarà amb nous arbres i plantes arbustives i es recuperaran els parterres centrals vegetats. A més, s’hi instal·larà una xarxa de reg per degoteig i s’incorporarà nou mobiliari. A causa de l’actual decret de sequera, les actuacions del verd i la plantació projectada s’executaran quan s’aixequin les restriccions.

L’actuació té un pressupost de 388.000 euros i s’emmarca en el compromís i la voluntat del govern de revitalitzar els interiors d’illa existents i d’impulsar la recuperació de nous espais verds d’estada en interiors d’illa de l’Eixample.

Etiquetes associades a la notícia